Sağlık Ocağı'nın 24 Saat Hizmet Vermesi İçin 2 Bin İmza

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Gebiz Beldesi'nde 24 saat hizmet veren Sağlık Ocağı, Aile Hekimliği uygulamasına geçilmesinin ardından hafta içi mesai saatleri içinde hizmet vermeye başladı

Sağlık Ocağı'nın 24 Saat Hizmet Vermesi İçin 2 Bin İmza
Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Gebiz Beldesi'nde 24 saat hizmet veren Sağlık Ocağı, Aile Hekimliği uygulamasına geçilmesinin ardından hafta içi mesai saatleri içinde hizmet vermeye başladı. Bu uygulamaya tepki gösteren Gebiz Beldesi'ndeki 2 bin kişi 'Sağlık Ocağı'nda 24 Saat hizmet istiyoruz' imza kampanyası başlattı.
Antalya'nın Serik ilçesinde 7 bin nüfuslu Gebiz Beldesi'nde 13 Aralık'ta Aile Hekimliği uygulamasına geçilmesinin ardından daha önce 24 saat hizmet veren Sağlık Ocağı, mesai saatleri dışında hastalarına hizmet vermiyor. Gebiz'e bağlı 19 mahalle ile çevredeki bir çok köyde yaşayan vatandaşlar, mesai saatleri dışında beldeye en yakın Antalya merkez ile Serik İlçesi'ndeki hastaneye gitmek zorunda kalıyor. Sağlık ocaklarının 24 saat hizmet vermesi için 2 bin kişiden imza topladıklarını belirten Yunuslar Mahalle Muhtarı Fikri Şimşek, topladıkları imzaları Sağlık İl Müdürlüğüne teslim ettiğini söyledi. Beldedeki sağlık ocağının vatandaşlar tarafından 30 yıl önce imece usulüyle yapıldığını, lojmanları ile birlikte tam donanımlı olduğunu belirten Şimşek, "Beldeye bağlı 3 merkez mahalle ile 15 köy bulunuyor. Burada yaklaşık 7 bin kişi yaşıyor. Konu ile ilgili gerekli mercilere defalarca girişimlerimiz oldu, bir türlü sonuç alamadık. Beldede ilköğretim okulları ile çok programlı lise mevcuttur ve bu öğrenciler sağlık yönünden ciddi sıkıntılar yaşamaktadır" dedi.
MESAİ SAATLERİ DIŞINDA HASTA OLMAYIN
Beldede sağlık sıkıntıları yaşadıklarını ifade eden Muhtar Şimşek, "Beldemizde aile hekimliği uygulamasının ardından sağlık ocağı hafta içi mesai saatleri içinde hizmet vermeye başladı. Mesai saatleri dışında rahatsızlanan vatandaşlar 50 kilometre uzaklıktaki Antalya'ya veya 35 kilometre uzaklıktaki Serik'e gitmek zorunda kalıyor. Acil durumlarda ise Aksu veya Serik İlçesi'nden 25-30 dakika ambulans beklemek zorunda kalıyoruz. Geçen hafta rahatsızlanan bir vatandaşı özel bir araçla götürmek zorunda kaldım. İlk müdahale yapılmadığı için hayati tehlikeyi zor atlattı. Daha sonra iğne tedavisi uygun görüldü fakat hafta sonu da Gebiz'de iğne yaptıracak sağlık memuru olmadığı için yine Serik'e götürmek zorunda kaldık. Vatandaşlarımız Aile Hekimliği uygulamasının ardından mesai saatleri dışında hasta olmasını istemiyoruz" diye konuştu.