Ordu'da Yerel Demokrasi Akademisi Eğitimleri Başlıyor

Habitat İçin Gençlik Derneği ve Sabancı Vakfı tarafından desteklenen proje kapsamında Ordu'da kurulan Yerel Demokrasi Akademileri (YDA) eğitimlere başlıyor.

Ordu'da Yerel Demokrasi Akademisi Eğitimleri Başlıyor
Ordu Belediyesi ve Ordu Kent Konseyi ortaklığında yürütülen projenin "Gençlik ve Engelli Hakları ve Hak Temelli Savunuculuk Eğitimi" 8-9 Ocak 2011 Cumartesi ve Pazar günleri saat 13.00'de Ordu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çok Amaçlı salonunda yapılacak.
İlki 14-15 Aralık 2010 tarihinde Kadın Hakları üzerine verilen eğitimde katılımcılar proje eğitmenleri tarafından "Yerel Demokrasi, Yerel Demokratikleşmede Kent Konseylerinin Rolü, Hak Temelli Savunuculuk ve Kadın, Gençlik ve Engelli Hakları" başlıklarında eğitim alacaklar.
Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesindeki 8 ilde, 15 Nisan 2010 - 15 Temmuz 2011 tarihleri arasında uygulanacak olan yerel yönetimler ve kent konseyleri ortaklıklarıyla kurulan Yerel Demokrasi Akademileri ile kadın, genç ve engellilerin toplumsal hayata etkin katılımının desteklenmesi hedefleniyor. YDA Ordu Saha Koordinatörü Aysun Aydın, proje eğitmenleri tarafından ücretsiz verilecek eğitimlere herkesin katılabileceğini belirtti.