Çağlayan Ufuk, kardeşlerini unutmadı

Kardeş okul olarak seçtikleri Tan Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine yardım eli uzatan Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulu, ihtiyaç sahibi öğrencilere vel

Kardeş okul olarak seçtikleri Tan Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine yardım eli uzatan Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulu, ihtiyaç sahibi öğrencilere velilerin desteği ile kırtasiye malzemesi verdi.

Muş Özel Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulu, Muş'un Korkut ilçesine bağlı Tan Köyü İlköğretim Okulunu kardeş okul seçti. Muş'un Korkut İlçesine bağlı Tan Köyü İlköğretim Okulu'nu da kardeş okul seçen Özel Çağlayan Ufuk kardeşlerine yardım eli uzattı. İhtiyaç sahibi öğrencilere ailelerinin yardımlarıyla kırtasiye malzemesi temin eden minikler yardımlarını da bizzat kendi elleriyle verdi.

Özel Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulu 1. Sınıf Öğretmenleri Mesut Erdoğmuş ve Sağbetullah Işıkoğlu öğrencilerle birlikte kardeş okul seçtikleri Tan İlköğretim Okulunu ziyaret ettiler. Öğretmenlerden Mesut Erdoğmuş Tan Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinin yardımlaşmanın ne kadar gerekli olduğunu belirttiklerini söyleyerek, bu tür yardımlaşmaların öğrenciler arasında kardeşlik duygusunu pekiştirdiğini ifade etti. Muş Özel Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulu 1-B Sınıfı Öğretmeni Sağbetullah Işıkoğlu ve 1-A Sınıf Öğretmeni Mesut Erdoğmuş 2. dönem de imkânlar elverdiği takdirde Tan İlköğretim Okulunda çarpan küçük yüreklere yardım elini uzatacaklarını ifade etti.

Tan İlköğretim Okulu'nu gezen, Muş Özel Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulu 1. Sınıf Öğretmenleri "Öğrencilerimizi kardeş okula getirerek bu kaynaşmayı ve kardeşliği sağlamaya çalıştık. Bununla birlikte öğrencilerimizin bu okuldaki kardeşlerinin ne kadar zor şartlar altında eğitim aldıklarını görmelerini de sağladık." diye konuştu.

Kardeş okullarının kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tan İlköğretim Okulu Öğretmenleri ise, bu tür sosyal faaliyetlerin öğrencilerin okumaya ilgisini arttıracağını belirterek, Bu yardımlaşma ve dayanışmada emeği geçen Özel Çağlayan Ufuk İlköğretim Okulu öğrencilerine, öğretmenlerine, idaresine teşekkürlerini sundu.