Ballı Kaymaklı Gözlemeler İştah Kabartıyor

Bursa'da iki kuzenin işlettiği gözleme evinde yapılan ballı kaymaklı gözlemeler iştah kabartıyor.

Ünlü Cadde'de 10 ay evvel hizmete giren "Kuzen Gözleme", 13 çeşit nefis gözlemesiyle damak tadına düşkün olanların akınına uğruyor. Bursa'nın sadece gözleme sattığı tek yer olan "Kuzen Gözleme", Hüseyin Berker (24) ve Mehmet Ali Öncer (28) adlı iki kuzen tarafından işletiliyor.
Yaptıkları gözlemelerin sırrının harcadıkları emekte saklı olduğunu söyleyen Hüseyin Berker, "Bizim farkımız gözleme hamurunu elle açmamız ve açtıktan sonra en az bir saat haşşaşta dinlendirmekten kaynaklanıyor. Bursa'da genelde çay bahçelerinde satılan gözlemede bu lezzeti bulamazsınız çünkü bizim işimiz sadece gözleme yapmak" dedi.
Ballı kaymaklı, peynirli, kaşarlı, patatesli, ıspanaklı, çikolatalı, zeytinli, mantarlı, kıymalı, sucuklu, mercimekli, dönerli, karışık kuzen gözleme olmak üzere 13 çeşit gözleme sattıklarını dile getiren Berker, "Bazen siparişleri yetiştirmekte zoranıyoruz. Bu yıl içinde 140 metrekarelik alt katımızı da hizmete açarak daha kaliteli bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.
Müşterilerin genellikle ballı kaymaklı gözlemenin tadını merak ettikleri için dükkana geldiğini ifade eden Berker, "İnsanlar bugüne kadar böyle bir gözleme tatmadıklarını söylüyor. Gözleme hamurunu pişirip arasına taze kaymak ve bal ekliyoruz. Vatandaş bu tadı çok sevdi. Herkesi bu lezzeti tatmaya davet ediyoruz" dedi.