Balıkesir'de geçen yıl kamu yatırımlarına 400 milyon lira harcandı

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 2010 yılında il geneline, önceki yıllardan kalanlarla birlikte toplam 968 projeyle hizmet götürüldüğünü söyledi. Bunla

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 2010 yılında il geneline, önceki yıllardan kalanlarla birlikte toplam 968 projeyle hizmet götürüldüğünü söyledi. Bunlardan önemli bir kısmının tamamlandığını belirten Arslan, "Projelerin toplam maliyeti, 2 milyar 700 milyon lira civarında. Bunun bir kısmı geçen yıllarda kullanıldı, 2010'da ise 400 milyon lira harcandı. 2011 ve ilerleyen yıllarda kullanılacak ödenekler de var. Geçen yıl kullanılamayanların yüzde 90'ı bir sonraki yıla aktarılmış. Birkaç birim dışında ödenek kaybı söz konusu değil." dedi.

2010 değerlendirmesi ve 2011 yatırım programlarının görüşüldüğü Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Arslan başkanlığında yapıldı. Öz Merkez İl Genel Meclisi Salonu'ndaki toplantıya kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, bölge müdürleri ve yatırımcı kuruluşların birinci derece sorumluları katıldı. Açılış konuşmasını yapan Arslan, 2010 yılı sonu itibariyle ödenek konusunda ciddi gelişmeler olduğunu söyledi. Geçen yıl il genelinde 968 proje oluştuğunu ifade eden Arslan, "Bunların önemli bir kısmı bitirildi ancak içinde bulunduğumuz yıla sarkanlar da oldu. Zaten 631 tanesi İl Özel İdaresi'nin projeleri, onların da önemli bir kısmını tamamladık. Proje sayısı anlamında İl Özel İdaresi'ni Karayolları, Orman, Milli Eğitim ve DSİ takip ediyor." şeklinde konuştu. Projelerin ağırlıklı olarak ulaşım, tarım, eğitim ve enerji sektörlerinde yoğunlaştığına dikkat çeken Vali Yılmaz Arslan, genel olarak ulaşımla ilgili problemleri çözmek istediklerini kaydetti. Arslan, 2011 yılında kamu kaynaklarının daha verimli kullanılıp vatandaşların sıkıntılarının çözüleceği temennisinde bulunarak bütün kurumlara teşekkür etti.

Toplantıda Balıkesir Üniversitesi Rektörü, Karayolları 14. ve 2. bölge müdürleri, DSİ 25. Bölge Müdürü, TCDD Bölge Müdürü, Bandırma ve Bigadiç bor işletmeleri müdürleri, Vakıflar Bölge Müdürü, MTA Bölge Müdürü, Orman ve TEİAŞ bölge müdürleri de birer sunum yaptı.