Ahiler Kalkınma Ajansı'ndan Turizm Atağı

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile birlikte ortak turizm projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Merkezi Nevşehir'de bulunan Ahiler Kalkınma Ajansı'nın Genel Sekreteri Dr.Selim Biçen yaptığı açıklamada, Nevşehir'in yanı sıra Kayseri, Niğde, Kırşehir ve Aksaray'ı da içine alan bir proje üzerinde Kayseri ORAN ile işbirliği halinde ortak çalışma başlattıklarını söyledi.
Turizm sektörünün Kapadokya bölgesi için olmazsa olmaz bir sektör olduğunu ifade eden Biçen, Kayseri Erciyes'te kayak turizminin Kapadokya turizmi ile bütünleştirilmesi yönünde Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın ortaya koyduğu bir projeyi bölgede geliştirmek için harekete geçtiklerini dile getirdi.
Bu kapsamda ORAN Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancı ile görüşerek Şubat ayı sonunda bir Turizm Çalıştayı düzenlenmesinin kararlaştırıldığını kaydeden Biçen, şöyle konuştu:
"Ahiler Kalkınma Ajansı olarak Kapadokya bölgesini önemsiyoruz, turizm ajans olarak bizim en önemli yatırım alanlarından birisidir. Genişlik açısından Nevşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray ve Kırşehir'i de içine alan Kapadokya tanımlamasına yeni bir alan eklemek istiyoruz. Bu proje Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın düşüncesi ile oluştu. Erciyes'in kayak merkezi haline getirilmesi için Kayseri Büyükşehir Belediyesi 375 milyon avroluk bir yatırım yapmayı planlıyor. Kapadokya ile kayak merkezini birleştirme yönündeki proje üzerinde Kayseri'deki Genel Sekreter Dr. Mustafa Palancı ile bir görüşme yaptık. Bunun alt yapısını oluşturuyoruz. Bunu daha da derinleştirerek ve detaylandırarak bölge planında yeni çalışmalar yaptık, bununla ilgili bir çalıştay yapmak istiyorduk. Kayseri'yi de bunun içine almak istedik. Kayseri'deki Kalkınma Ajansı ile işbirliği halinde Şubat'ta bir çalıştay düzenlemeyi planladık. Bu noktada her sektörden geniş katılımlı bir çalıştay yapacağız. Arkadaşlarımız bunun alt yapısını oluşturmaya başladık."
Biçen, proje ile başta Kapadokya turizmi, Erciyes Kayak Merkezi ve bölgedeki medikal sağlık alanlarını turizm aktivitesinin içine almayı planladıklarını belirterek, "Kapadokya bölgesi turizm açısından çok yüksek potansiyeli olan bir bölge. Turizm kümelenmesini ortaya çıkartarak, her iki bölgenin de yararına olan bu projeyi ortaklaşa uygulamak en temel çalışmalarımız içerisinde olacak. Kayseri'de de kayak ve medikal sağlık turizm alanında çabalar var. Şubat ayı sonunda düzenleyeceğimiz çalıştayda da turizmin her alanında çalışma yapan yetkilileri 11 çalışma masası etrafında toplayıp, bir çalışma yapacağız" şeklinde konuştu.
Biçen, Ahiler Kalkınma Ajansı olarak 2011 yılında turizm alanında mali destek yönünde çalışmaların ortaya konulacağını sözlerine ekledi.