2011 Tesislerine Muhteşem Açılış

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını alan Erzurum'da 600 milyon lira harcanarak 2011 Kış Oyunları için yaptırılan tesisler, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun katılacağı muhteşem bir törenle açılacak

2011 Tesislerine Muhteşem Açılış
Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını alan Erzurum'da 600 milyon lira harcanarak 2011 Kış Oyunları için yaptırılan tesisler, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun katılacağı muhteşem bir törenle açılacak.
İtalya'nın Torino kentinde 16 Ocak 2007'de yapılan oylamayla 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nı düzenleme hakkını elde eden Erzurum'da, Türkiye'nin ilk kış sporları tesisleri yapıldı. Altı bin yıllık geçmişi bulunan Erzurum'da 27 Ocak - 6 Şubat 2011 günlerinde gerçekleştirilecek Kış Oyunları için kent, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını aldı. 600 milyon liralık harcamayla iki yıl gibi kısa bir sürede, iki atlama kulesinin yanı sıra, şehir merkezinde 2 bin kapasiteli buz pateni salonu, biri 3 bin, diğeri 500 seyirci kapasiteli iki buz hokeyi salonu, 500 seyirci kapasiteli buz pisti, bin kişilik curling salonu inşa edildi. Şehir merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Konaklı mevkiinde sporcuların ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler yapılırken, elden geçirilen Palandöken Dağı'nın Hınız Boğazı bölgesine dörder kişilik 3 yeni telesiyej, suni kar sistemleri ve kar parkları kuruldu. Şehir merkezine 37 kilometre uzaklıktaki Kandilli Kayaklı Koşu Tesisi bitirildi. 3 bin sporcuyu barındıracak Oyunlar Köyü yapıldı. Açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumu elden geçirilirdi.
Tesislerin yanı sıra daha önce sınırlı sayıda iç hat uçuşlarının yapıldığı havaalanı genişletilerek uluslararası uçuşlara hazır hale getirildi. Oyunlara sayılı günler kala hazır hale getirilen tesisler, yarın Cemal Gürsel Stadı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun katılacağı muhteşem bir törenle açılacak.
İŞTE KIŞ OYUNLARI İÇİN YAPTIRILAN YARIŞMA ALANLARI:
Sporcular, oyunlar boyunca, alp disiplini, biatlon, buz hokeyi, curling, kayakla atlama, kayaklı koşu, kuzey kombine, snowboard, serbest stil kayak, artistik paten, kısa mesafeli hız pateni dallarında yarışacak.
İŞTE YARIŞMA ALANLARI:
Kandilli Kuzey Disiplini Kayak Merkezi: Merkez, 160 hektar arazi üzerine kuruldu. Biatlon ve kayaklı koşu müsabakalarına hizmet verecek. Bu merkez ayrıca 12 ay süreyle çok amaçlı kullanıma açık olacak. Şehir merkezine 36 kilometre uzaklıktaki pistlerin rakımı 1713 - 1767 metre arasında değişiyor.
Kandilli Kayaklı Koşu Tesisi: Tesis; 2.5, 3.7 ve 5 kilometre mavi ve kırmızı pist, iki (1.6 ve 1.3 km) sprint pistine ilaveten kayaklı koşu stadyumu, yarışma sevk ve idare binası, her bir takım için wax kabinleri, kayak test alanı, ısınma alanı, seyirci alanı, VIP çadırı, medya ve park alanına sahip.
Kandilli Biatlon Pisti: Pist; 2, 2.5, 3, 3.3 ve 4 kilometrelik kayaklı koşu pistlerinden oluşuyor ve standart 30 elektronik hedef sistemine sahip. Ayrıca, 150 metre ceza turu parkuru, start / finish alanı ve bin 500 kişilik seyirci alanı mevcut.
Kayakla Atlama Tesisi: Palandöken Kayak Merkezi'nin kuzeyinde ve Oyunlar Köyü'ne 5 dakika yürüme mesafesinde olan tesis, Kiremitliktepe mevkiinde inşa edildi. Tesis, iki atlama kulesi, iki atlama rampası ve üç antrenman rampasından ibaret.
Konaklı Alp Disiplini Kayak Merkezi: Şehirden 17 kilometre uzaklıkta 460 hektar arazi üzerine kuruldu. Sabit binalar, hizmet binası, kafeterya ve bakım binası bulunan tesiste, sporcu ve ziyaretçilerin günübirlik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kayak kiralama, satış, gişe hizmetleri, cafe, yemekhane, dinlenme ve servis üniteleri de mevcut.
Palandöken Kayak Merkezi: Şehir merkezinden 4 kilometre uzaklıkta 3 bin 271 metre rakımda bulunan merkezde snowboard ve serbest stil kayak yarışları yapılacak.
Kısa Mesafe Sürat Pateni Pisti: Palandöken semtinde bulunan kapalı kısa mesafe sürat pateni pisti (30x60m).
Erzurum Buz Pateni Salonu (30x60m): Salon 2 bin kişilik oturma kapasitesine sahip.
Buz Hokeyi Salonları: Buz hokeyi müsabakaları Cemal Gürsel Spor Kompleksi yakınında inşa edilen iki salonda yapılacak. Erkekler için yapılan salon 3 bin, bayanlar için yapılan ise 500 oturma kapasiteli.
Curling Salonu: Yeni inşa edilen Curling Salonu, bin kişilik oturma kapasitesine ve 5 curling yarışma alanına sahip.