Yenişehir'de 'İçkili Yer Bölgesi'nin Uzatılması Talebi

Mersin'in merkez ilçe Yenişehir'de İstemihan Talay Caddesi'nden 18

Yenişehir'de 'İçkili Yer Bölgesi'nin Uzatılması Talebi
Mersin'in merkez ilçe Yenişehir'de İstemihan Talay Caddesi'nden 18. Cadde'ye kadar olan bölümle sınırlandırılan; 'içkili yer bölgesi'nin, 38. Cadde'ye kadar uzatılmasına yönelik talep masaya yatırıldı.
Yenişehir Belediye Meclisi, 2011 yılının ilk meclis toplantısını tamamladı. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı İbrahim Genç başkanlık yaptı. Bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunup, oybirliğiyle kabul edilmesiyle başlayan toplantı Denetim Komisyonu'nun oluşturulmasıyla devam etti. Buna göre yapılan seçimlerin ardından söz konusu komisyon üyeliklerine; Hilmi Kartal Er, Mehmet Eren, Ender Şener, Cemal Yazgıç ve Ziya Bayram getirildi.
2011 yılı için Meclis Başkanı başta olmak üzere meclis üyelerine ödenmesi gereken 'huzur hakkı'nın tespit edilmesiyle ilgili teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilirken, Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personele verilecek fazla çalışma ücreti ve sözleşmeli personel olarak görev yapacak olan çalışanlara verilecek ücret de yine Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildi.
İlçedeki mevcut 'içkili yer bölgesi'nde bulunan; 50. Yıl Mahallesi İstemihan Talay Caddesi'nden 18. Caddeye kadar olan bölgenin, 38. Cadde'ye kadar uzatılmasına yönelik meclise sunulan teklif, yapılan görüşmelerin ardından Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor ile Çevre Komisyonları'na havale edildi. Yine belediye sınırları içerisinde yer alan 3 adet trafonun, imar planına işaretlenmesiyle ilgili plan tadilatına yönelik teklif, İmar ve Çevre Komisyonu'na sevk edildi. Toplantı, komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından sona erdi.