Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı :

Karabük'ün Yenice ilçesi Belediye Başkanı Zeki Çaylı, belediye olarak ilçede yaptıkları çalışmalarla, çocukların geleceğini hazırladıklarını söyledi.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı :
Yenice'de hizmet dolu bir yılı daha geride bıraktıklarını ifade eden Belediye Başkanı Zeki Çaylı, dünyanın en güzel yerinde yaşadıklarını kaydetti. Çaylı, "Her sabah aynı güneşe bakmak, aynı yağmurda ıslanmak, aynı dostlarla selamlaşmak ve aynı yeşile hayran kalmak gibi bir ayrıcalığı beraberce paylaşıyoruz. Her birimiz farklı işleri kendimiz dışındaki insanlara da faydalı olabilmek adına meslek ediniyor, ait olduğumuz topraklarda inandığımız değerlerle yaşıyor yaşlanıyoruz. Görev ve sorumluluklarımız gereği olsa gerek bazen adaleti dostlarımızın canını yakacak ölçülerde tesis etmek mecburiyetine rıza gösteriyor ve bazen de gene aynı adalette sabit kalabilmek adına umumun menfaatleri için şahıs beklentileriyle ters düşebiliyoruz. Eğer bir şehre Belediye Başkanlığı görevinde bulunuyorsanız ve görevinizi hakkıyla, mesuliyet ve vebal kaygılarıyla yürütme konusunda taviz kar değilseniz, liyakat ve adalet ulaşılabilinecek en asil makam haline gelir. Dolayısıyla bugün bulunduğumuz makamlar sadece sorumluluk ifade eder. 2 yıla yakın bir zamandır sürdürdüğümüz Belediye Başkanlığı dönemimizde elbette hizmetimizden memnun olanlar, şikayet edenler olacaktır. Samimi olduğuna inandığımız her fikre ve düşünceye saygı duymak mecburiyetimiz vardır. Samimi ve yapıcı olduğuna inandığımız eleştirilerden sebeplenecek erdemimiz vardır çok şükür. Lakin mesnedi ve kişiliği bulanık ifadeler tarafımızdan sadece bir insana ait olduğu şekliyle muhafaza edilir. Zekası şüpheli değerlendirmeleri ciddiye almadığımız gibi muhatap olmak gibi bir gafleti de siyaseten dahi olsa kendimize yakışır bir hal olarak görmedik, görmeyiz de. Bazı meslek yetersizlerinizin kirli niyetlerini kamufle edeceği tatmin malzemesi olmaktan çok daha ciddi ve anlamlı bir işimiz vardır ve o işinde bir gereği" dedi.
Hiçbir vesileyi yakınlık yada uzaklık gerekçesi görmeden, ayırmadan ayrılmadan ve bütün imkanları, şartları zorlayarak Yenice'ye adaletle hizmet etme gayretinde olduklarını da dile getiren Başkan Çaylı, "Şehir merkezi ve mahallelerimiz dönemimizde hizmetle tanıştıkları gibi halkımız ve özelliklede esnafımız belediyemiz ile barışmış, emeği ve hukuku güvence altına alan bir anlayışı görerek memnuniyetini ifade etmişlerdir. Dönemimizde yapılanların tamamı Yenice'nin istifadesinde ve gözler önündedir. Bütün bunları görmezden gelme gayreti sadece zavallı bir hezeyan ve kör bir mahrumiyet olabilir. Biz biliriz ki herkesin vicdanı en çok kalbine yakındır ve kalbindeki kirden yakınmaktadır. İnanıyoruz ki bu yeni senenin 12 ayı bittiğinde Yenice çok daha farklı hizmetlerle ihtiyaçlarını giderme yolunda önemli bir mesafe daha kat edecektir. Bizler son derece kararlı bir iddianın sahipleriyiz. Yenice gelişiyor ve belediyecilik anlamında uzun yıllar ihmal edilmişliğin kuraklığından bereketli bir geleceğe koşarak ilerliyor. Bu bizimle birlikte bütün Yenice'nin ortak kararlılığıdır. Elbette bu durumdan rahatsızlık duyanlar, hizmet çıtasının yükselmesinden kaygılananlar olacaktır. Biz artık bunlarla ilgilenmiyoruz. Samimiyetsiz çığırtkanlara aldırmıyor, yaptığımız işin ciddiyetinin bilincinde uzak ufuklara bakıyoruz. Bu günün kısır kavgaları yerine çocuklarımızın geleceğini hazırlıyoruz. Yenice'nin her köşesi sorumluluğumuzdadır. Asla birini diğerinden ayırmayız. Bu şehirde yaşayan her bir insanımız bizim için çok önemlidir. Asla birini diğerinden daha uzakta tutmayız" diye konuştu.