Van Ferit Melen Hava Alanı'nda Gece Uçuşları Başlıyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesi Yürütme Kurulu ve Ayanis Turizm Seyahat Acentesi Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, hedefleri Van Ferit Melen Hava Alanı'nın 24 saat açık tutmak ve uluslar arası hava limanı haline getirmek olduğunu belirtti

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Bölgesi Yürütme Kurulu ve Ayanis Turizm Seyahat Acentesi Yürütme Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, hedefleri Van Ferit Melen Hava Alanı'nın 24 saat açık tutmak ve uluslar arası hava limanı haline getirmek olduğunu belirtti.
Van'da her gün tarifeli sefer düzenleyen hava yollarının sayısının arttığını belirten Tunçdemir, ancak bir türlü gece uçuşlarını yapamadıklarını kaydetti. Van Ferit Melen Hava Alanı'nın gece uçuşlarına müsait olduğunu ve teknik anlamda hiçbir sıkıntının bulunmadığını söyleyen Tunçdemir, uçuşların gündüz saatlerinde yapılmasından dolayı hava alanında hem personel hem de yolcular açısında zaman zaman istenmeyen sıkıntıların yaşandığını ve bunu 24 saate yaymak istediğini söyledi.
Gece uçuşunu ilk kez 15 Ocak 2011 tarihinde SKY Hava Yolları tarafından yapılacağını da dile getiren Tunçdemir, "SKY Hava Yolları Ankara ve İstanbul seferleri başlayacak. Ankara-Van ve Van-İstanbul seferleri gece yapılacak. Yaz tarifesinde ise İran'ın Tebriz, Urumiye ve Tahran illeri ile Ermenistan'ın Erivan ve Irak'ın Erbil şehirlerine uçuşlar düzenleyecek" dedi.
Van'da haftada karşılıklı 180 civarında uçuşun yapıldığını söyleyen Tunçdemir, 2010 yılında Van Ferit Melen Hava Alanı'nda yaklaşık 900 bin civarında yolcunun taşındığını ve 2011 yılındaki hedeflerini ise bir milyon yolcu olduğunu söyledi.