Tuzluca'ya Yeni İmar Planı

Iğdır'ın Tuzluca İlçe Beldeyi Başkanlığı ile İller Bankası arasında yapılan protokol neticesinde ilçeye yeni imar planı hazırlama çalışmaları başladı.

Tuzluca'ya Yeni İmar Planı
Projenin ihalesini alan şirket yetkilileri Tuzluca'da çalışmalara hemen başladılar. Amaçlarının kurum görüşleri doğrultusunda halihazır ve kadastro dikkate alınarak 2030-2040 yılı Tuzluca ilave revizyon imar planı hazırlamak olduğunu belirten şirket yetkilileri, sürecin, 3 ayda araştırma raporu hazırlanması, 2 ayda plan tasarılarının hazırlanması, 2 ayda ise kesin planların hazırlanması olarak tamamlanacağını kaydettiler.
Çalışmalara bizzat katılarak, 25 yıl önce çizilen ve ihtiyaçlara cevap vermeyen imar planlarının değişmesi gerektiğinin altını çizen Tuzluca İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan ise "Yapılan girişimlerimiz sonucunda; Tuzluca'ya 2040 yılı hedef gösterilerek yeni imar planı çizilmektedir. Yaklaşık 9 ay sonra tamamlanacak yeni imar planının yürürlüğe girmesiyle hem kurum olarak hem de vatandaşların daha rahat edeceğiz. Bu nedenle işlerini daha kolay yapabileceğiz. Bu yeni imar planının şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.