TPAO Batman Bölge Müdürü Çalık: Petrol üretimimiz bir yılda 2 milyon varil arttı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Süleyman Çalık, petrol üretimini 2010 yılında 9 milyon varile çıkardıklarını, hedefleri

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Süleyman Çalık, petrol üretimini 2010 yılında 9 milyon varile çıkardıklarını, hedeflerinin 2011 yılında 10 milyon varilin üzerine çıkmak olduğunu söyledi.

Süleyman Çalık, TPAO Bölge Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında 2010 yılını değerlendirdi. Çalık, geçen yıl petrol üretiminin 2 milyon varil daha artırıldığını belirtti.

2009 yılında, yıllık 7 milyon varil olan petrol üretimini 2010'da 2 milyon varil daha artırdıklarını kaydeden Çalık, petrol üretiminin yıllık 9 milyon varile yükseldiğini ve hedeflerini yüzde 95 oranında yakaladıklarını duyurdu.

Batman TPAO Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahası kapsamında bu yıl 1 tanesi elektrikli olmak üzere 9 sondaj kulesi ile 85 bin 805 metre kare sondaj çalışmaları yapıldığını aktaran Çalık, faal olan 418 kuyudan günde 25 bin varil ham petrol üretimi yapıldığını söyledi.

2010 yılı içinde 12 bin 500 metre küp doğal gaz üretimi gerçekleştirildiğini belirten Çalık, petrol üretiminin milli ekonomiye katkısının ise yaklaşık 800 milyon dolar olduğunu ifade etti.

BİR YILDA 52 PETROL KUYUSU AÇILDI

Petrol üretiminde hedeflerinde sadece yüzde 5 bir sapma olduğuna işaret eden Çalık, bir yıl içinde toplam 52 petrol kuyusu açtıklarını ve petrol üretiminde bir yılda 2 milyon varil daha fazla petrol elde ettiklerini dile getirdi. 2011 yılında petrol üretiminin daha da artırılacağı müjdesini veren Çalık, 2023 yılında petrol üretiminde Türkiye'nin kendi kendiye yeter konuma gelmesinin planlandığını ifade etti.

İş güvenliğini esas aldıklarını ve bu konuda çok hassas olduklarını da söyleyen Çalık, "2010 yılı içinde yaşanan iş kazalarında şükürler olsun ki ölümlü bir kaza meydana gelmedi, bunu alınan iş güvenliğine borçluyuz." dedi.

TPAO'nun çevreyi kirlettiği şeklinde hiçbir şikâyetin olmadığını bu konuda da son derece titiz davrandıklarını söyleyen Çalık, TPAO'nun çevre dostu olduğunu da sözlerine ekledi.