Seçilince Selçuk Üniversitesi senatosunda öğrencilerin sesi olacak

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrenci temsilciğini kazanan Emrah Akbaş, Öğrenci Konsey Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Akbaş, seçilmesi du

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrenci temsilciğini kazanan Emrah Akbaş, Öğrenci Konsey Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Akbaş, seçilmesi durumunda kuracağı komisyonlarla öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini değerlendireceğini ifade etti. Akbaş, sorunların çözümü ve taleplerin karşılanması için üniversite rektörlüğü nezdinde yoğun gayret göstereceğini vurguladı.

Selçuk Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı seçimleri cuma günü yapılacak. Fakülte ve meslek yüksek okulları temsilcilerinin oy kullanacağı konsey başkanlığı için adaylar belli olmaya başladı.

Adaylar arasında ismi önplana çıkan Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Emrah Akbaş, konsey başkanlığına seçilince uygulayacağı projeleri açıkladı.

Edebiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği seçimlerinde kendisine destek veren herkese teşekkür eden Akbaş, "Meslek yüksek okulları ile spor, kültür, sağlık, sanat ve eğitim komisyonları oluşturacağız. Bu komisyonlarda öğrenci arkadaşlarımızla her ay bir araya gelerek onların sorunlarını ve isteklerini öğreneceğiz. Bu taleplerin karşılanması ve sorunlarımızın çözümü için üniversitemizin rektörlüğü ile üst düzey iş birliği oluşturacağız." dedi.

Özellikle meslek yüksek okullarına önem vereceklerini ve ilçeleri periyodik olarak ziyaret edeceklerini dile getiren Akbaş, ilçelerdeki öğrencilerin barınma sorunlarını çözeceklerini vurguladı. Konya'da öğrencilerin yaşadığı ulaşım sorununu en aza indirmek için ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapacağını anlatan Akbaş, "Telefonum 24 saat açık olacak. Başı dara düşen arkadaşlarım beni arayabilecek. Akademik takvimde öğrenci arkadaşlarımın talepleri doğrultusunda değişiklikler yapılması için çalışacağım." diye konuştu.

Akbaş'ın yardımcılığını Hukuk Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Sadık Çapa, genel sekreterliği ise Fen Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Metin Bolut yapacak.