Odunpazarı Belediyesi Dumansız Bir Gelecek İçin Sigara İle Aralıksız Mücadale Ediyor

Eskişehir, Odunpazarı Belediyesi dumansız bir gelecek için sigara ile aralıksız mücadele ediyor.

Odunpazarı Belediyesi Dumansız Bir Gelecek İçin Sigara İle Aralıksız Mücadale Ediyor
"Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Yapılan Kanun Düzenlemesinin" uygulamaya konulmasının ardından tüm Türkiye' de olduğu gibi şehrimizde de başlayan sıkı denetimleri, bilinçlendirme çalışmaları ile daha da genişleten Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde yer alan kahvehaneler başta olmak üzere işyerleri ve bölge halkına yönelik denetimler gerçekleştiriyor.
Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; 4207 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun Kapsamında 2010 yılı içerisinde 1407 işyerine 52 Bin TL para cezası uyguladıklarını belirttiler. Ekipler ayrıca yasak kapsamına giren alanlar hakkında vatandaşları bilgilendirdiklerini ve yasağı ihlal etmemeleri konusunda uyardıklarını ifade ettiler.
Sigara ile mücadelenin en etkin yönetiminin bilinçli toplumdan geçtiğini ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı büyük bir ciddiyetle sürdürülen denetimlerle ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Gerek ulusal gerekse uluslararası bağlamda yapılan araştırmalar göstermiştir ki, mücadele edilmesi kaçınılmaz hale gelen ve her geçen gün tehlikeli bir şekilde büyüyen sigara kullanımı ile mücadelede "mücadele bilincinin oluşturulması" yapılacak olan çalışmalarda ana hedefi teşkil etmektedir. Bizde sigara kullanıcılarının, sağlıklı ve uzun bir yaşama ilk adımlarını atarak, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde rol almalarının sağlanması amacıyla bölgemizde başlattığımız sigara ile mücadele çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.