Mutki'deki Kazı Çalışmaları

Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, Mutki İlçe Cumhuriyet Savcılığı tarafından toplu mezar bulunduğu iddiası ile bir çöplükte başlatılan kazı çalışmalarının takipçisi olacaklarını açıkladı.

Mutki'deki Kazı Çalışmaları
Baro binasında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Enis Gül, dün başlatılan kazı çalışmalarında 4 insan kemiğine rastlandığını, bugün ise bu rakamın 12'ye çıktığını anlattı. Gül, Mutki'de başlatılan kazı çalışmalarını takipçisi olacaklarını belirterek, "Mutki Cumhuriyet Savcılığı tarafından bir kazı çalışması başlatılmıştır. Dün başlatılan kazı çalışmalarında 4 kişinin kemiklerine ulaşıldı. Adli tıp uzmanları, olay yeri inceleme ekipleriyle birlikte bu kemikler muhafaza altına alınmıştır. Dün akşam yoğun kar yağışı nedeniyle ara verilen kazı çalışmalarına bu sabah devam edildi. Şu ana kadar söz konusu yerde 12 şahsa ait kemik bulunmuştur. Biz bu soruşturmanın takipçisi olacağız" dedi.
Hukuka aykırı bir durumda ise hukukun üstünlüğüne başvurulacağını belirten Başkan Gül, "Bu konuda eğer hukuka bir aykırılık varsa, bir insan hakları ihlali varsa hepimizin kılavuzu hukukun üstünlüğüdür. Hukuka aykırı olan her türlü olayın karşısında olacağımızı ve bu işin takipçisi olacağımızı bir kez daha yenilemek istiyorum. Soruşturmanın seyri açısından şu anda pek fazla da bir şey söyleyemeyiz. Ama sonuna kadar soruşturmanın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.