Milas'taki tarihi bir ev Müzeler Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilecek

Muğla'nın Milas ilçesindeki tarihi kargir ev, yeni müze binası yapılması için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilecek. İl Gene

Muğla'nın Milas ilçesindeki tarihi kargir ev, yeni müze binası yapılması için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilecek. İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler ile İmar ve Bayındırlık komisyonları üyeleri, Hisarbaşı mahallesindeki evde 2010 Aralık ayında inceleme yapmıştı. Araştırmaların ardından İl Genel Meclisi'nin 3. oturumunda, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cemal Gürpınar tarafından konuyla ilgili rapor okundu.

Gürpınar, mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan ve 1. derece arkeolojik sit alanı içinde bulunan kargir ev ve avlusunun tahsisinin olumlu olduğunu belirterek, "Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen Milas'ta yeni müze binası yapımı, çevre düzenlemesi, teşhir ve tanzimine ilişkin protokol kapsamında başlayan çalışmalar nedeniyle evin tahsisi uygun görülmüştür." dedi. Ardından Meclis Başkanı Salih Zeki Köylü tarafından yapılan oylamada kargir evin tahsisi oybirliğiyle kabul edildi.