KOBİ yönetimi seminerine katılanlara sertifika verildi

Boğaziçi Üniversitesi, Denizli Ticaret Odası (DTO), Babadağlı Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BASİAD) ile Alternatifbank işbirliğiyle düzenlenen, "

Boğaziçi Üniversitesi, Denizli Ticaret Odası (DTO), Babadağlı Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BASİAD) ile Alternatifbank işbirliğiyle düzenlenen, "Denizli'deki KOBİ'ler için KOBİ Yönetimi Sertifika Programı" çerçevesindeki seminere katılanlara sertifikaları dağıtıldı. Törene Vali Yavuz Erkmen, A Bank Genel Müdürü Hamit Aydoğan, DTO Başkanı Necdet Özer, BASİAD Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ve davetliler katıldı.

Kasapoğlu, düzenlenen eğitimin oldukça önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. DTO Başkanı Özer ise Denizli'de doğrudan ya da dolaylı eğitim alanındaki bütün faaliyetlere destek olduklarını söyledi. Özer, "Bunu bazen eğitim kurumu yaptırarak, bazen verdiğimiz burslarla, ödüllendirme çalışmalarıyla, bilgi yarışmaları ve çeşitli sponsorluklar şeklinde yürüttük. Asli görevlerimizin yanında, sosyal sorumluluğun bir gereği olarak gördüğümüz eğitim faaliyetlerini bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. KOBİ Yönetimi Sertifika Programı da bunlardan biridir." dedi. Necdet Özer, bu yıl turizm sektöründe hizmet verenlere yönelik "Turizm Elçileri" adlı bir eğitim daha düzenleneceğini bildirdi. Genel Müdür Aydoğan da seminerin Denizli'den önce Eskişehir ve Trabzon'da düzenlendiğini, bundan sonra 15 ilde daha yapılacağını açıkladı. Vali Erkmen ise Denizli'nin sanayisi ve diğer sektörleriyle Türkiye'de ileri bir konumda bulunduğunu vurgulayarak, ekonomik krizden en erken çıkan il olduğunu söyledi. İstihdam ve ihracat rakamlarında kriz öncesinin üzerine çıkıldığına dikkat çeken Erkmen, bunun da Denizlili sanayicinin müteşebbisliğini ve çalışkanlığını gösterdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından seminer katılımcılarına. Vali Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. DTO'da 269 KOBİ temsilcisinin katılımıyla sekiz hafta boyunca 80 saat olarak, 12 konu başlığı altında verilen seminer, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi eğitim uzmanları tarafından verilmiş, sınav sonucunda 147 kişi sertifika almaya hak kazanmıştı.