Kırıkkale Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi birleşti

Sağlık Bakanlığı kararları doğrultusunda 61 vilayette hayata geçen uygulamalarda, hastaneler arası birleştirme çalışmaları Kırıkkale'de tamamlandı. Kı

Sağlık Bakanlığı kararları doğrultusunda 61 vilayette hayata geçen uygulamalarda, hastaneler arası birleştirme çalışmaları Kırıkkale'de tamamlandı. Kırıkkale Devlet Hastanesi ile Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi birbirine bağlandı.

Kırıkkale Atatepe mevkiindeki birbirine yakın mesafede olan Devlet Hastanesi'nin Başhekimi olarak görev yapacak Oprt. Dr. Mehmet Öncel'in ilk ziyaretçisi Sağlık İl Müdürü Bediha Türkyılmaz oldu. İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Bediha Türkyılmaz yaptığı açıklamada, Kırıkkale merkezde bulunan iki hastanenin hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Hastanelerin birleşmesindeki ana hedefleri hakkında bilgi veren Türkyılmaz, hizmetlerin daha iyi ve kaliteli olması gerektiğini söyledi.

'Yönetim tek noktadan olup hekimlerin kontrolü ve ihtiyacı daha çabuk tespit edilerek giderilmesi hedeflenmektedir' diyen Türkyılmaz, "Bu iki hastane kesinlikle ne bina olarak, ne de hizmet olarak kaldırılması söz konusu değildir. Artık yeni hastanemizin ismi Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi olarak hizmet verecektir. Sağlıkta dönüşüm politikasını Kırıkkale'de en iyi şekilde yapacağız." dedi.

Hastanelerin birleşmesi ile Başhekimliği görevine devam eden Oprt Dr. Mehmet Öncel "Biz hastanedeki yönetimi ve hastane ekonomisini en aza indirmekteki gayretlerimizi artıracağız. Kırıkkaleli halkımıza hayırlı olsun. İnsan hizmetinde gerileme yerine daha güçlü ve işini bilen hekimlerle başarılı çalışmalar yapacağız." şeklinde konuştu.

Yeni yapılanma sonunda kadro şu şekilde oluştu: Başhekim Oprt. Dr. Mehmet Öncel, Başhekim Yardımcıları Oprt. Dr. Hikmet Erhan Güven, Dr. Mustafa Yüksel, Oprt. Dr. Mustafa Öğden, Uzm.Dr. Tekin Akça, Hastane Müdürü Hacı Ahmet Eliri, Müdür Yardımcıları Orhan Uyanık, Halil İbrahim Tarım, Erol Yüceren, Mücahit Özbek, Başhemşire Güldane Öncel, Başhemşire Yardımcıları Sevim Sağlam, Hayriye Koçoğlu ve Semra Köksal.