Kırgızistan: 3 polisi şehit eden bombalı eylemcilerin hedefinde Türk marketleri vardı

Kırgızistan İçişleri Bakanı Zarılbek Rısaliyev, bu sabah 3 polisi şehit eden bombalı eylemcilerin hedefinde, Bişkek'teki Türk iş merkezleri olduğunu a

Kırgızistan İçişleri Bakanı Zarılbek Rısaliyev, bu sabah 3 polisi şehit eden bombalı eylemcilerin hedefinde, Bişkek'teki Türk iş merkezleri olduğunu açıkladı. Bişkek'te bu sabah güvenlik güçleri, bomba eylemi hazırlığında olan bir eve baskın düzenlenmiş, evden otomatik silahlarla açılan ateşte 3 polis olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Rısaliyev," Bomba eylemini hazırlığında olan grup bir terör hareketi. Bunların maksadı, Bişkek'teki kalabalık meydanlara bombalı saldırı düzenlemek. Özellikle Türk yatırımcıları tarafından işletilen 'Vefa' alışveriş merkezi bu grubun hedefindeydi. " gerçekleştirme planlarının bulunduğu, onların başlıca amacının ise halkı polisten nefret ettirmek Kırgız Bakan Rısaliyev teröristlerin en kısa zamanda yakalanarak adalete teslime edileceğini sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanlığı'nın işaret ettiği grubun, ilk bombalı saldırısı ülkede yaşanan 7 Nisan kanlı olayı sanıklarının mahkeme salonu yakınında gerçekleşmişti. Kanalizasyon deliğine yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda olay yerinde bulunan polisler yaralanmıştı. Ardından Bişkek Emniyet Genel Müdürlüğü binası önünde park halindeki araçta el yapımı bomba bulunmuştu. Şüpheli aracın içindeki bomba etkisiz hale getirilirken, aracın çalıntı ve sahte plakalı olduğu ortaya çıkmıştı.

Polisi ve halkı hedef alan terör örgütü üyelerinin fotoğraflarını basına dağıtan emniyet ve milli güvenlik birimleri, geniş çaplı arama başlattı.