Kent Konseyi Başkanı Arıkan: Şubat ayında büyükşehir statüsüne kavuşmayı ümit ediyoruz

Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, kentin en geç şubat ayı içerisinde büyükşehir statüsüne kavuşacağını ümit ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, kentin en geç şubat ayı içerisinde büyükşehir statüsüne kavuşacağını ümit ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, şehir gündemindeki olayları değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Konseyin faaliyet raporunun da sunulduğu toplantıda konuşan Konsey Başkanı Zeynep Arıkan, şehrin menfur olaylarla anılmasını önlemek için başlatmak istedikleri çalışmadan bahsetti.

84 sivil toplum örgütünün altına imzasını attığı ve Kahramanmaraş'ın isminin daha güzel olaylarla anılmasını istediği ilan metnine de vurgu yapan Arıkan, "Tarihe adını asla telaffuz etmek istemeyeceğimiz kelimelerle yazdıran bu mefhum olayın, tüm yönleriyle, farklı bakış açılarıyla bilimsel olarak tartışılacağı, tabiri caizse bir masa başında saygı çerçevesinde, herkesin eteğindeki taşları dökeceği bir panel düzenlemeye karar verdik. Bu konuda çalışmalara da başladık. Uzaktan, Kahramanmaraş'ı ve Kahramanmaraşlıyı tanımadan bize ön yargıyla bakan, neredeyse yargısız infaz yapan köşe yazarlarını, akademisyenleri ve intikam duygusu taşımadan bu konunun gündeme gelmesini isteyen kişilerle değerlendirecek ve inşallah olumlu bir neticeyle ülke gündeminden düşüreceğiz." dedi.

Büyükşehir meselesine de değinen Arıkan, şöyle konuştu: "Dün akşam itibariyle belediye başkanımızın bize verdiği bilgiye göre, büyükşehir statüsüne kavuşacak yeni il sayısının 8 olacağı, Kahramanmaraş'ın da bu 8 ilden biri olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ümit ediyoruz ki, en geç Şubat ayı içerisinde Kahramanmaraş büyükşehir statüsüne kavuşacaktır. Bugüne kadar gönlünün kapılarını sonuna kadar Başbakanımıza açmış olan Kahramanmaraş, bu sevginin karşılığını somut olarak görmek istiyor. Başbakanımızın da bu konuda bizi mahzun bırakmayacağına sonuna kadar inanıyoruz."