Isparta'da mobeseye ayda 63 hacizli araç takılıyor

Isparta Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (mobese)'ne ayda yaklaşık 63 hacizli yakalamalı aracın takıldığı belirtildi. Söz konusu araçlarla ilgili hemen y

Isparta Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (mobese)'ne ayda yaklaşık 63 hacizli yakalamalı aracın takıldığı belirtildi. Söz konusu araçlarla ilgili hemen yasal işlem yapıldığı kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü Mobese Takip Merkezi Sorumlusu Haluk Kundur, Isparta'nın 38 ayrı noktada 63 kamera ile gözetlendiğini kaydetti. Kundur, 360 derece dönebilen kameraların 200 metrelik mesafeden çektiği fotoğraf ve görüntüler sayesinde şüphelilerin anında tespit edilerek, ilgili ekiplere bildirildiğini ifade etti. Kundur, hırsızlık, kavga ve şüpheli şahıslara suçüstü yapıldığını anlattı.

Kundur, mobese sayesinde hiç kimsenin elini kolunu sallayarak suç işleyip gidemeyeceğini ifade etti. Kundur, ayrıca, şehrin giriş ve çıkışında 4 ana noktada oluşturulan 'plaka okuma' sistemi ile şüpheli ve aranan araçların anında merkeze iletildiğini ve polisin kısa sürede gereğini yaptığını anlattı.

Haluk Kundur, mobesenin, kişilerin özel yaşamlarına ilişkin gerekli duyarlılığı gösteren bir sistem olduğunu hatırlatarak, görüntülerin sadece suç teşkil eden eylemler yönüyle değerlendirileceğini kaydetti.