İmkb'den Global Menkul'e Ödül

Global Menkul Değerler, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından hisse senedi piyasasında en çok işlem yapan aracı kurum olarak ödüllendirildi.

İMKB'nin 25. Kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde dağıtılan anlamlı ödüllerden biri de Global Menkul Değerler'in oldu. Borsa'nın kuruluşundan bugüne kadar geçen 25 yıllık süreçte hisse senetleri ve tahvil-bono kategorisinde en çok işlem yapan şirketlere dağıtılan ödüllerden ilki hisse senetleri piyasası kategorisinde verildi. Global Menkul Değerler bu ödüle en çok işlem yapan banka dışı aracı kurum ünvanıyla layık oldu. Tahvil-bono kategorisinde ise, ödülleri İş Yatırım ve Eczacıbaşı Menkul
Değerler aldı.
Bu anlamlı ödülü İMKB Başkanı Hüseyin Erkan'dan alan Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Erol Göker yaptığı açıklamada, "Gerçekleştirdiğimiz yüksek işlem hacmi ile bu anlamlı ödüle layık görülmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu ödül bugüne kadarki başarılarımızın somut bir göstergesidir. İnsan kaynağı ve birikimimizle ülkemizdeki birçok kritik birleşme ve satın almalarda, özelleştirmelerde, halka arzlarda her zaman önemli rol oynadık. Global Menkul Değerler, ülkemizin sermaye piyasası
yatırımlarının en cazip merkezlerinden biri haline dönüştüğü bu sürecin öncüsü olmayı başardı ve böylece ulusal ve uluslar arası en çok ödül kazanan aracı kurumu olduk" dedi.
Göker, "Euromoney, Extel ve Institutional Investor gibi uluslar arası prestije sahip yayın organları tarafından "Türkiye'deki En İyi Araştırma" ödüllerini kazandıklarını da hatırlattı.