Gümüşlüklü Öğrencilerden Sanat Dergisi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sanat merkezi haline gelen Gümüşlük Beldesi'nde Kemal Durmaz İlköğretim Okulu öğrencileri sanat içerikli dergi çıkaracak.

Gümüşlüklü Öğrencilerden Sanat Dergisi
Kemal Durmaz İlköğretim Okulu öğrencileri; Ferdi Mengü, Sevim Aracı, Kardelen Derin Dörtbaş, Serap Söylemez, Doğukan Eberliköse, Gizem Nalbantoğlu, Derya Demir ve Doğukan Tezel'den oluşan bir grup öğrenci sanat dergisi hazırlamak için kolları sıvadı. Derginin ilk sayısında Belediye Başkanı Mehmet Tire ile röportaj yapmak isteyen öğrenciler, Başkan Tire'yi makamında ziyaret ettiler. Öğrencilerin çalışmalarını ve amaçlarını dinleyen Başkan Mehmet Tire, sohbet şeklinde gelişen röportajın ardından hem dergi için yazı yazma sözü verdi, hem de çocukları ödüllendirdi.
Öğrenciler, sanatı kendi yaş gruplarındaki çocuklara da sevdirmek ve aşılamak olduğunu belirterek, "Belediye Başkanımız Mehmet Tire Sanata ve Sanatçıya değer veren, sanatı destekleyen bir insan. Bizler için Gümüşlük'e tiyatrolar getirdi, konserler düzenliyor. Hiçbir özel günü ve olayı ihmal etmiyor. Bizler kendimize, Başkanımızı örnek alıyoruz. Bunun için de dergimizin ilk sayısında kendisi ile röportaj yapmak istedik. Başkanımız da bizi kırmadı. Sorularımızı sabırla yanıtladı ve bize yol gösterdi. Önümüzde çok yol var ama biz çalışmaya devam edeceğiz. En büyük sorunumuz ise sponsor bulmak, çünkü dergiyi bastırabilmek için para gerekiyor" dediler.
Öğrencilerin çalışmalarını övgüyle karşılayan Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, "Çocukların çabalarını alkışlamamak mümkün değil. Sanatın önemini küçük yaşta kavramak, çocukların sosyal ve kültürel gelişimi için çok önemli bir özellik. Ne mutlu bize ki, onlara iyi yönde destek olabilmişiz ve geliştirebilmişiz. Gümüşlükte sanat çok önemli bir yer tutar. Bunu tüm Türkiye bilir. Klasik Müzikten, el sanatlarına, resimden, caza, heykelden, seramiğe sanatın her dalı Gümüşlük'te can bulur. Bizde gücümüz yettiğince sanata destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Çocukları bu yönde bilinçlendiren, eğiten ve onlara yol gösteren öğretmenlere de teşekkür ediyorum" dedi.
Mehmet Tire çocukların aylık olarak çıkartacakları sanat dergisine sponsor olacak kuruluşların olacağına da inandığını sözlerine ekledi.