Babalar, okulda çocuklarına kahvaltı hazırladı

Özel Merve Eğitim Kurumları'na bağlı Hüseyin Kanatoğlu Çocuk Akademisi'nde düzenlenen programda babalar, çocuklarına kahvaltı tabağı hazırlayıp berabe

Özel Merve Eğitim Kurumları'na bağlı Hüseyin Kanatoğlu Çocuk Akademisi'nde düzenlenen programda babalar, çocuklarına kahvaltı tabağı hazırlayıp beraber kahvaltı yapmanın zevkini yaşadı.

Yapılan kahvaltı ardından Uzman Psikolojik Danışman Ali Arer tarafından, "Baba Çocuk Arasındaki Sağlıklı İletişim" hakkında bilgi verildi. Uzman Ali Arer, babaların da yoğun iş temposu içerisinde çocuklarına zaman ayırması gerektiğini belirtti. Arer, çocukların bu verimli zamanı birarada geçirmelerinin önemli olduğunun altını çizdi. Çocuklara mutlaka zaman ayrılması gerektiğini aktaran Arer, "Bu, cinsel kimlik kazanımı, okul başarısının artışı, zeka gelişimi, sosyalleşme, liderlik yapısının gelişimi, disiplin anlayışının gelişimi, özgüven oluşumu ve arkadaş ilişkilerinde uyum sağlamada katkı sağlıyor.'' dedi.

Programa katılan velilerden Soner Cesur, genellikle annelerin çocuklarla ilgilendiğini, bu yoğun iş dünyasında bir nebze de olsa haftasonunda okulda kahvaltı yapma imkanı buldukları için teşekkür etti. Kahvaltı sonrasında konuşan uzman psikoloğun seminerinden ve tavsiyelerinden çok etkilendiğini ifade eden bir diğer veli Tarık Başören, ne kadar yoğun olursa olsun çocuklara mutlaka zaman ayrılması gerektiğini ifade etti.