AK Parti İl Başkanı Akay: İzmir'in aynası olacak bir yönetimle geliyoruz

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na atanan Ömer Cihat Akay, şehrin aynası olacak bir yönetim kurulu oluşturmaya çalıştığını söyledi. Her kesimin temsilcil

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na atanan Ömer Cihat Akay, şehrin aynası olacak bir yönetim kurulu oluşturmaya çalıştığını söyledi. Her kesimin temsilcilerinin yer alacağı, bütün İzmir'i kucaklayacak isimlere yer verileceğini belirten Akay, "Önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarımızda, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) ve sendikalarla daha sıcak diyaloglarımız olacaktır." dedi.

Memur-Sen İzmir Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak ile yönetim kurulu üyeleri, Akay'ı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden AK Parti İl Başkanı Akay, STK'lerle ve sendikalarla her zaman yakın ilişkiler kuracaklarını belirtti. Akay, STK'lerin demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayarak, "Demokrasinin en önemli unsurlardan biri, siyasetin STK'lerle birlik ve dayanışma içinde olmasıdır. STK'ler, temsil ettikleri kesimin ortak sıkıntıları dile getirmelidir. Aslında siyasi partilerin de STK'lerin de amacı, milletimize hizmet etmektir." şeklinde konuştu.

İzmir'in yerel yönetimlerde hakettiği hizmeti göremediğini söyleyen Şenocak ise, "İzmir, ekonomi ve ticaret gibi alanlarda birçok ilin gerisinde. Yerel yönetimlerde de aynı seyri görüyoruz. Bir STK temsilcisi olarak şehrimizde gördüğümüz olumsuzlukları eleştirmek gerektiğine inanıyoruz. Yollar kötü, metro hallolmadı. Dolayısıyla bu başarısız yönetim, psikolojik olarak bireylere yansıyor. Bu bir kader değil, çalışarak düzeltmek mümkün." dedi.