Ak Parti'den 'Ailede Kaliteli İletişim' Semineri

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, AK Parti Kadın Kollarının düzenlediği "Ailede Kaliteli İletişim" konferansına konuşmacı olarak katılan Prof

Ak Parti'den 'Ailede Kaliteli İletişim' Semineri
Bursa'nın Mudanya ilçesinde, AK Parti Kadın Kollarının düzenlediği "Ailede Kaliteli İletişim" konferansına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Üstün Dökmen, çocuklarını kötü yetiştiren toplumların tehlike içinde olduğunu söyledi.
Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen, "Bir toplumun geleceği çocukların yetiştirilmesiyle yakından ilişkilidir. Çocuklarını yanlış yetiştiren toplumların geleceği tehlikededir. Çocuğu doğru yetiştirmek gerekir, çocuk nasıl yetişirse büyüdüğü zaman topluma öyle hizmet eder. Yarın her türlü görevi alacaklar. Aile içi kaliteli iletişim çocuğun yetişmesi açısından çok mühimdir. Bu açıdan, anne babanın çocukları olmadan da sosyal yaşantıları olmalı. Çocuk beş yaşına gelene kadar hiç sinemaya tiyatroya gitmedik diyen anne babalar var. Bu çok yanlıştır, anne babanın kendisi de önemlidir" dedi.
Dökmen, "Çocuk dışında karı koca ilişkisi sağlam olursa, o aile çocuğuna daha iyi anne baba olur. Yani karı koca olmadan ana baba olamayız, yan yana yaşayan pansiyoner gibi çocuk yetiştirilmez. İyi insan olmak, iyi vatandaş olmak, ülkesine dünyaya ilgili olmak, çocuğuna duyarlı olmak, gelişmek, ailede kaliteli iletişimin başlıca kurallarıdır" diye konuştu.