AESOB Başkanı Sevimçok'tan kredi kartı uyarısı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, kredi kartlarında şifre kullanmayan vatandaşlara karşı esnaf ve sanatk

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, kredi kartlarında şifre kullanmayan vatandaşlara karşı esnaf ve sanatkarları uyardı. Sevimçok, esnaf ve sanatkarların, kredi kartı ile şifre kullanmadan alışveriş yapmak isteyen müşterilerden mutlaka kimlik sormalarını istedi.

AESOB Başkanı Sevimçok, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK)'nun bu konuda odalara, üyelerini bilgilendirmeleri amacıyla genelge gönderdiğini belirtti. Sevimçok, 2006 yılından bu yana kredi kartlarında şifre kullanıldığını, ancak halen pos cihazından kartı geçirip, slip imzalayarak alış veriş yapılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Slip imzalamanın, çalıntı kredi kartı kullanımının yolunu açtığını ifade eden Başkan Sevimçok, şöyle devam etti:

"İş yerlerinde, kredi kartı ile alış veriş yapan kişinin, şifresini unuttuğunu söylemesi veya doğabilecek bir sorunda imza karşılığı alış veriş yaptırılabiliyor. İş yeri sahiplerinin müşterilerini bekletmemek, yoğunluk veya müşteriyi memnun etmek amacıyla, şifresiz kredi kartı kullandırılıyor. Masumane düşünce ile yapılan bu satıştan dolayı, mağduriyetler ortaya çıkabiliyor. Bu mağduriyetlerin önüne geçmek için şifresiz kredi kartı kullananlardan mutlaka kimlik istenmesi gerekir."

AESOB üyelerinin mağdur olmamaları için daha dikkatli olmalarını isteyen Sevimçok, çalıntı veya yasadışı kredi kartı kullanımında kart sahibi ve iş yeri sahibinin sorumlu tutulduğunu hatırlattı.