25 girişimci sertifikalarına kavuştu

Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Nevşehir İl Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Nevşehir B

Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Nevşehir İl Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Nevşehir Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle hayata geçen eğitim programı sona erdi.

İŞ-KUR il binasında düzenlenen törenle sertifikalarını alan 25 aday, girişimci destek projesi kapsamında verilecek desteklerden yararlanma hakkını elde etti.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan İŞ-KUR Nevşehir İl Müdürü İlhan Temel, 2009 yılının Ekim ayında başladıkları ve 15 gün süren birinci dönem eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, girişimcilik destek projesi kapsamında verilen teşviklerden yararlanmanın ilk basamağını geçtiklerini kaydetti. Temel, eğitim programını, merkezi Kayseri'de bulunan ABİGEM ile işbirliği halinde düzenlediklerini belirtti.

KOSGEB Nevşehir Bölge Müdürü Ahmet Merih Özyılmaz ise girişimci destek programından yararlanmanın ön şartı olan eğitim programını tamamlayan kursiyerlere iş kurmaya karar verdiklerinde, 27 bin TL tutarında hibe yardımı yapacaklarını söyledi. Özyılmaz, girişimcilere karşılıksız olarak 3 bin TL işletme kuruluş giderleri, 2 bin TL danışmanlık desteği, 10 bin TL makine, teçhizat ve ofis donanım desteği ve 12 bin TL işletme giderleri desteği olarak verileceğini, ayrıca, 70 bin TL tutarında ise sabit yatırım desteğinde bulunulacağını söyledi.

Katılım belgesini alan girişimcilerin, KOSGEB'in internet sitesinde örneği bulunan iş planını hazırlamaları ve kuruma sunmaları gerektiğini kaydeden Özyılmaz, başvuruların, KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Karar Kurulu'nca değerlendirildikten sonra karara bağlanacağını söyledi.

İŞ-KUR'la yaptıkları eğitim programlarının benzerinin belediyeler, Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf Odaları ile de yapılacağını belirten Özyılmaz, "Ocak ayında yapılacak olan 2. tur eğitim programının kontenjanı doldu. İlgiden çok memnunuz. Şubat ayında açılacak üçüncü tur programın kayıtlarına da başladık." diye konuştu.