Sobadan sızan gaz anne ve 2 çocuğunun ölümüne neden oldu

Sobadan sızan gaz anne ve iki çocuğunun ölümüne neden oldu.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesine bağlı Varışlı Köyünde yaşayan Üre ailesinin 3 ferdi sobadan

Sobadan sızan gaz anne ve iki çocuğunun ölümüne neden oldu.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesine bağlı Varışlı Köyünde yaşayan Üre ailesinin 3 ferdi sobadan sızan karbon monoksit gazıyla zehirlendi. Aynı evde bulunan 2 çocuk ise hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Varışlı Köyünde yaşayan Üre ailesinden Nedva (8) ve Tahir (10) Üre'nin okula gelmemesi üzerine eve giden yakınları anne Meral Üre (30) çocukları Nedva ve Bilal Üre (5)'nin cesetleri ile karşılaştı. Evde bulunan Tahir ve Yıldız'ın (4) halen yaşadığının fark edilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri yönlendirildi. Baygın halde olan Tahir ve Yıldız Reyhanlı Devlet Hastanesine kaldırılırken, anne ve iki çocuğu otopsileri yapılmak üzere Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü.

Olay yerinde yapılan ön incelemede Üre ailesinin kömür sobasından sızan karbon monoksit gazından zehirlendiği belirlendi.

Varışlı Köyündeki Üre ailesinin evine basın mensupları yaklaştırılmadı. Aile yakınları Suudiarabistan'da çalışan Baba Hüseyin Üre'nin (34) henüz yaşananlardan haberdar edilmediğini gerekçe göstererek görüntü almaya çalışan gazetecileri evden uzaklaştırdı.

Halen hastanede tedavi altında tutulan Tahir'in durumunun iyi olduğu Yıldız'ın ise yoğun bakımda tutulduğu alınan bilgiler arasında yer aldı.