SERKA, 169 projeyi kabul etti

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'nın İktisadi Gelişme Mali Destek Programı kapsamında 169 proje kabul edildi.

SERKA'nın 11. Olağan Yönetim Kur

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'nın İktisadi Gelişme Mali Destek Programı kapsamında 169 proje kabul edildi.

SERKA'nın 11. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Iğdır'da yapıldı. Iğdır Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya SERKA Yönetim Kurulu üyeleri Iğdır Valisi Amir Çiçek, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen ve Kars Valisi Ahmet Kara ile bu illerin belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ve sanayi ticaret odası başkanları katıldı.

Toplantıda, yönetim kuruluna bir önceki toplantıda görüşülerek karara bağlanmış hususlar ve ajansın faaliyetleri ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. 30 Aralık 2010 tarihinde sona eren İktisadi Gelişme Mali Destek Programı–1 kapsamında Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden SERKA'ya başvurusu yapılan 169 adet projelerin değerlendirmesi ve süreci ile ilgili bilgilendirmesinin yapıldığı toplantıda, bölgeye yönelik kalkındırma çalışmalarında kullanılmak üzere merkezi bütçeden ayrılan 12 milyon liralık kaynağın 8.5 milyonunun Küçük ve Orta Boy İşletmelerin kapasite artırımı, kalan 3.5 milyonun da küçük ölçekli altyapı yatırımlarına aktarılacağı bildirildi.

Destek programına toplam 169 proje başvurusu yapılırken, bunlardan 65'i Ağrı, 51'i Kars, 30'u Iğdır ve 23'ü de Ardahan'dan geldi.

Toplantının ardından basın açıklaması yapan Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, 4 ili kapsayan ekonomik gelişme ve kalkındırma çalışmalarının ele alındığını, daha önceki görüşmelerde karara bağlanmış hususların takibinin yapıldığını söyledi. SERKA'nın sınır illerini kalkındırmak amacıyla 20 Ekim 2010 tarihinde başlattığı İktisadi Gelişme Mali Destek Programı proje teklifi toplama işinin 30 Aralık 2010'da tamamlandığını kaydeden Yerlikaya, bu kapsamında Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinden 169 proje başvurusunun yapıldığını ifade etti. Yerlikaya, "Toplam 682 bin liraya mal olan SERKA hizmet binamız, 8 Ocak 2011 tarihinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars ziyareti esnasında açılacaktır." dedi.