Polisten ebeveynlere: 'Benim çocuğuma bir şey olmaz' demeyin, tedbirinizi alın

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, ebeveynlere bir dizi uyarıda bulundu. 'Benim çocuğumun başına bir şey gelmez' düşüncesinin yanlış olduğu

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, ebeveynlere bir dizi uyarıda bulundu. 'Benim çocuğumun başına bir şey gelmez' düşüncesinin yanlış olduğuna dikkat çekilen açıklamada, her aile ve çocuğun herhangi bir tehlikeye karşı karşıya kalabileceğine vurgu yapıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, ebeveynlere çocukların son çekilmiş fotoğrafına sahip olmaları tavsiyesinde bulunuluyor. Ebeveynlerin çocuğun arkadaşları ve aileleri hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "İyi seçilmiş bir arkadaş çevresi olmasına özen gösterin. Çocuğunuzun arkadaşları ve ailelerinin adreslerini ve ev telefonlarını mutlaka öğrenin. Çocuğunuzun üzerinde mutlaka kimlik kartı, size ulaşılabilecek telefon numarası ve ev ya da iş adresinizin yazılı olduğu bilgileri bulundurun. Okul döneminde gidiş dönüş saatlerini takip edin ve kullandığı yol güzergâhını bildirin. Çocuklarınız okula yürüyerek gidiyorsa, bilinen işlek caddelerden ve grup halinde gidip gelmeye dikkat etmelerini öğütleyin." ifadeleri yer alıyor.

ÇOCUKLARI OYNARKEN BİLE GÖZÜNÜZÜ ÜZERİNDEN ALMAYIN

Okul öncesi çocukların ev dışında yalnız başlarına dolaşmalarına ve özellikle bodrumlar, inşaatlar gibi yerlerde oynamalarına izin verilmemesi istenilen açıklamada, çocukların evden dışarı çıktığında nerede, kiminle birlikte olduğunun bilinmesinde yarar olduğuna dikkat çekildi.

Çocukların dışarı çıktığında üzerlerinde fazla para ve kıymetli eşya bulunmamasına dikkat edilmesinin istenilen açıklamada şu tavsiyelerde bulunuluyor: "Çocuklarınız mahalledeki oyun alanlarında olsa bile mutlaka gözaltında bulundurun. Çocuklarınızın oynadığı bölgelerde alışılmamış şekilde ve sıklıkta dolaşan şahıs veya araçları en yakın güvenlik birimlerine bildirin. Bilgisayar kullanan çocuğun odasının kapısı açık olsun. Mümkünse bilgisayarı evin salonuna yerleştirin. Bilgisayar ekranı kapıya dönük olmalı, içeri girdiğinizden ne yaptığını görebilmelisiniz. Bilgisayarınızda filtre programları kulanın."