Polatlı'da cami ve okullar gribal enfeksiyonlara karşı ilaçlanıyor

Ankara'nın Polatlı Belediyesi, şehir merkezinde bulunan cami ve okulları gribal enfeksiyonlara karşı ilaçlıyor. Polatlı'da mevsimsel gribal enfeksiyon

Ankara'nın Polatlı Belediyesi, şehir merkezinde bulunan cami ve okulları gribal enfeksiyonlara karşı ilaçlıyor. Polatlı'da mevsimsel gribal enfeksiyonların çıkmaması için şehir merkezinde ki 40 cami, 10 lise ve 17 ilköğretim okulunda ilaçlama çalışması yapılacak. Belediye, 40 caminin ilaçlanma çalışmasına başladı. Önümüzdeki hafta ise 27 okul ilaçlanacak.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, ilçede gribal hastalıkların ortaya çıkmaması için gerekli dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarını gerçekleştirdiklerini, hayvan barınaklarında tamamlanan çalışmanın ardından cami ve okullarda aynı çalışması yürüttüklerini söyledi. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hastalıkların yayılabileceği insanların toplu bulunduğu okul cami gibi mekanlarda dezenfekte çalışması yürüttüğünü ifade eden Başkan Çelik, ''Geçmiş yıllarda olduğu gibi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tüm okul, cami gibi insanların birlikte bulundukları, yaşadıkları alanları dezenfekte etmekte, olası hastalık virüslerinin yaşama alanlarda önlem almaktadırlar." diye konuştu.

Kullandıkları dezenfektanın Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olduğunu ve Domuz Gribi, kuş gribi gibi salgın hastalıkları yapan virüslere karşı etkili olduğunu dile getiren Çelik şöyle konuştu: "Sağlık Hizmetleri Müdürlüğümüz tüm okul, dersane, cami gibi insanların birlikte bulundukları, yaşadıkları alanları dezenfekte etmektedir. Dezenfekte çalışmalarımız domuz gribi, verem, kuş gribi, salmonella, gibi hastalıkları yapan tüm mantar, spor gibi mikro organizmaları da etkisiz hale getirmektedir. Hemşerilerimiz müsterih olsunlar. Biz Belediye olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla gerçekleştirmekteyiz."

Polatlı Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Dezenfekte ekipleri, 2010 yılı Aralık ayında Çamlıca, Esentepe, Gülveren, Mehmet Akif, Şentepe, Yenimahalle mahallelerinde ve Tuğla ocakları, Şehir mezarlığı mevkisinde ilaçlama çalışmaları yapmıştı.