Nevşehir Valisi Savaş Göreve Başladı

Bakanlar Kurulu kararı ile bir süre önce Nevşehir Valiliği görevine atanan İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Abdurrahman Savaş, görevine başladı.

Nevşehir Valisi Savaş Göreve Başladı
Nevşehir Valiliği önünde vali yardımcıları ve ilçe kaymakamlarının yanı sıra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, ilçe ve belde belediye başkanları ile daire müdürleri tarafından karşılanan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Polis Merasim Mangası'nı selamladı.
Daha sonra valilik koltuğuna oturan Savaş, tarih ve doğanın iç içe geçerek, bütünsel bir güzellik sergilediği ve içinde ünü Türkiye sınırlarını aşan büyük düşünür ve gönül insanı Hacı Bektaş-ı Veli'yi barındıran, kültür ve turizm cenneti Nevşehir'e Vali olarak atanmaktan dolayı şeref ve mutluluk duyduğunu söyledi.
Bu göreve kendini layık gören Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür eden Savaş, Valiliğe başlaması nedeniyle kendini karşılamaya gelen çalışma arkmadaşlarına ve basın mensuplarına da şükranlarını iletti.
Savaş, "Burada görev yapacağımız süre içerisinde, tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversitemiz, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve çalışkan, değerli Nevşehir halkıyla önemli hizmetleri birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum. İlimiz için bugüne kadar önemli hizmetler veren herkese, öncelikle Sayın Osman Aydın ve daha önce görev yapan valilerimize de teşekkür ediyorum. Halkımızın huzur ve refah düzeyini, yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yürütülen bu kamu hizmeti bayrak yarışında, başlattıkları çalışmaları aynı azim ve kararlılıkla devam ettireceğimi ifade etmek isterim" dedi.
"TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİ KUCAKLAYACAĞIZ"
İnsan odaklı bir anlayış içerisinde, hukuka bağlı bir şekilde hizmet vereceklerini dile getiren Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Temel felsefemiz ve hedefimiz insan odaklı bir anlayışla, hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, şeffaf, hesap verebilen, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, vatandaşımıza güvenen, ona hizmeti kutsal bilen, güler yüzlü bir yönetim olacaktır. Bu doğrultuda bize yol gösteren ana ilke herkese aynı yakınlıkta bulunma ve adalet anlayışıdır. Sürekli olarak vatandaşımızla bir arada olacağız, bizler kendilerini ziyaret edeceğiz, vatandaşımız da hiç bir problem yaşamaksızın, bize gelebilecek veya ulaşabilecek. Bu genel ilkeler çerçevesinde ilimizin her alanda gelişmesi için hep birlikte çalışacağız. Önümüzdeki süreçte bu konularla ilgili olarak daha ayrıntılı görüşmeler, toplantılar yapacağız ve sizlerle sık sık bir araya geleceğiz."