MLKP yöneticisine de 302'den tahliye

Gebze M Tipi Cezaevi'nde 13 yıldır terör örgütü MLKP yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Muhabbet Kurt, yeni yürürlüğe giren (CMK) 102. maddesi uyarınca serbest bırakıldı.

MLKP yöneticisine de 302'den tahliye
Yoğun güvenlik önlemleri altında tahliye edilen Kurt'u, cezaevi önünde 50 kişilik bir grup karşıladı.

Muhabbet Kurt 1998’de, İstanbul Fatih’teki Mert FM’in işgal edilmesi ve propaganda yapılması ile Gazi Mahallesi’nde iki polisin yaralanması eylemlerine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındı. “Marksist Leninist Komünist Partisi üyesi olduğu” iddiasıyla tutuklandı ve 1998’de gözaltındayken polislerin tecavüzüne maruz kaldığını iddia etti.

O dönemde 20 yaşında olan Kurt, gözaltında tecavüze uğradığını yıllarca açıklamadığını söyledi. Mahkemede, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. 21 Ekim 2009’da İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Kurt’a ömür boyu hapis cezası verdi. Gebze M Tipi cezaevindeki Kurt, “İçimizdeki Bahar” adlı bir kitap yazdı. Kitabında, yabancı ellerin bir kadının bedeninde gezmesinin ne olduğunu, bir kadın diliyle anlattı. Avukatı Ercan Kanar, Muhabbet Kurt’un babasının Tunceli’de, ailesinin diğer fertlerinin ise Almanya’da yaşadığını belirtti. Kanar, “Yargılandığı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne kendisini tecavüz eden polisler hakkında suç duyurusunda bulundu, ama sonuç alamadık” dedi.
Kaynak: İHA