Konya Ekonomisi Geleceğe Umutla Bakıyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, kalkınmasını ihracata yönelten Konya ekonomisinin oluşan olumlu ortamda geleceğe daha umutlu baktığını söyledi.

Konya Ekonomisi Geleceğe Umutla Bakıyor
KTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, KTO - Karatay Üniversitesi'nde düzenlediği basın toplantısında 2010 yılının değerlendirmesini yaptı.
KTO - Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca ve odanın yönetim kurulunun üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Hüseyin Üzülmez, geçen yıl özellikle Avrupa'da devam eden krize rağmen Türkiye'nin krizden en hızla çıkan ülke konumuna geldiğini, bu durumun iş dünyasının geleceğe daha umutla bakmasını sağladığını kaydetti.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Üzülmez, Türkiye adına yaşanan tüm olumlu gelişmelerin Konya'ya da yansıdığını ifade ederek, "Kriz döneminde şehrimiz ekonomisinin zarar görmemesi için ülkemizin ekonomik politikalarına paralel olarak ihracat hedefimizi global ekonomiden etkilenmeyen kapalı ekonomilere yönlendirdik. Bu doğrultuda daha önce girilmemiş, önem verilmemiş Afrika ve Asya pazarlarına girdik. Bununla birlikte iç piyasada da üretime ve yatırıma devam edilmesi için çalışmalar gerçekleştirdik. Çalışmalarımız sonucunda ülke ekonomisi ile birlikte Konya ekonomisi de tekrar büyüme rakamlarını yakalamıştır. Gelecek dönemde kalkınmasını ihracata yönelten Konya ekonomisi oluşan olumlu ortamda geleceğe daha umutlu bakmaktadır. Şehrimizin ihracat çıtasını yükseltmek için yurt dışı piyasalara daha güvenle açılıyoruz. Bu dönemde uygulanan çevre ülkelerle sıfır sorun politikası bu ülkelerle iş bağlantısı kuran Konyalı firmaları rahatlatıcı ve işlerini artırıcı bir gelişme olmuştur" dedi.
"KONYA PROJELERİNİ TAKİP EDİYORUZ"
Konya Ticaret Odası olarak her platformda dile getirdikleri Konya'nın öncelikli projeleri konusunda da sonuç almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Üzülmez, 2011 yılında bu projelerin tamamlanması için takipçi olacaklarını bildirdi. Üzülmez, Konya-Ankara arası hızlı tren projesinin neticelenmesi ve Mavi Tünel Projesi'ndeki gelişmelerin Konya açısından son derece sevindirici olduğunu vurguladı.
Hüseyin Üzülmez, eğitime başlayan KTO - Karatay Üniversitesi'nin resmi açılışını 7 Ocak Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin ve bazı bakanların katılımı ile gerçekleştireceklerini dile getirerek, tüm Konyalıları açılışa davet etti.