Kırgızlar dağa Putin'in ismini verdi

Kırgızistan'da dağın zirvesine Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in ismi veriliyor. Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev, Putin'in ismini ülkesindeki

Kırgızistan'da dağın zirvesine Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in ismi veriliyor. Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev, Putin'in ismini ülkesindeki bir dağın zirvesine verme kararını aldıklarını söyledi. Atambayev, Rus meslektaşı Putin'in ismini Çüy bölgesinde bir dağın zirvesine verme kararı aldıklarını kaydetti. Başbakan Atambayev Car Taş ve Ak Suu nehir havzası ile çevrili zirvenin bundan böyle Vladimir Putin olarak adlandırılacağını duyurdu. Kırgızistan Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Putin'in ismi Tiyan Şan sıra dağlarının 4 bin 500 metre yüksekliğindeki dağın zirvesine verilecek." denildi.

Atambayev'in imzaladığı söz konu kararın parlamento tarafından da kabul edilmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde kararın mecliste onaylaması bekleniyor.

Kırgızistan'da oluşturulan koalisyon hükümetinin Başbakanı Almazbek Atambayev ilk resmi zirvesini Rusya'ya yapmıştı. Kırgızistan'da bir çok yerin ismi Rusya'nın önde gelen şahıslarının adını taşıyor. Kırgızistan, Sovyetler Birliği'nden ayrıldıktan sonra Isık Köl Eyaletin'de bulunan bir dağa Boris Yeltsin'in adını vermişti.