Kimse Yok Mu Derneği Vali Ahmet Turhan'ı ziyaret etti

Batman'ın Kozluk ilçesi Koçaklar köyünde 4 derslikli bir ilköğretim okulu yaptıran Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara, Vali Ahmet Turhan

Batman'ın Kozluk ilçesi Koçaklar köyünde 4 derslikli bir ilköğretim okulu yaptıran Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara, Vali Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret etti.

Vali Turhan ile bir süre görüşüp yaptıkları çalışmaları anlatan Özkara, daha sonra inşaat çalışmalarını incelemek üzere Koçaklar köyüne gitti.

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara beraberinde Hedef AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Acar ve Kimse Yok Mu gönüllüleri ile birlikte Batman Valisi Ahmet Turhan'ı ziyaret etti. Vali Turhan ile makamında bir süre görüşen Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara, yaptıkları çalışmaları anlatıp okul inşaatı konusunda bilgi verdi. Koçaklar köyünde öğrencilerin tek derslikli okulda zor koşullarda eğitim gördüğü, buraya bir okul yapılması gerektiği yönündeki talep üzerine kaymakamlık ve milli eğitim işbirliği ile 4 derslikli okul yaptırmaya karar verdiklerini belirten Özkara, gıda giyim ve barınma gibi yardımların yanı sıra gelen talep üzerine eğitim ve sağlık alanında da hizmet vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Sivil toplum örgütü çalışmalarına önem verdiklerini belirten Vali Turhan, böylesi çalışmaların kardeşliği pekiştirdiğini ve ön yargıları ortadan kaldırdığını ifade etti.

Yaşanan göç nedeniyle mağdur ve dar gelirli vatandaşların sayısının arttığını belirten Vali Turhan, "Bu mağduriyeti sosyal yardımlaşma vakfı ve değişik kurumlarla gidermeye çalışıyoruz. Ancak sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları hizmetler de çok önemlidir. Gıda giyim gibi yardımlar da mutlaka yapılmalı. Ancak eğitim ve sağlık alanında yapılan hizmetler daha kalıcı olduğu için ayrı bir önemi var. Okulun açılışını en kısa zamanda birlikte yapmayı umut ediyoruz." diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalar ve okul konusunda bilgi veren Özkara daha sonra Vali Turhan'a Kimse Yok Mu Derneği'nin tanıtımı ile çalışmalarının anlatıldı kitap ve broşür hediye etti.