Gürsel Tekin'den

CHP'nin ikinci adamı Gürsel Tekin, Haziran ayında yapılacak seçimler öncesi partisinin oy hedefini açıkladı.

Tekin'in hesaplarına göre CHP, Haziran ayında yapılacak seçimlerde yüzde 37 oranında oy alacak.

Daha önceki açıklamalarında hedef olarak yüzde 40’ı gösteren CHP'nin bu yeni oy tahminini ilginç kılan olay ise MHP ve CHP'nin de içinde bulunduğu 'hayır' cephesinin referandumda yüzde 42 oy alması.

Referandum sonrasında yapılan açıklamalarda hayır oylarının tamamı CHP tarafından sahiplenilmiş ve MHP adeta yok sayılmıştı.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'ya açıklama yapan Gürsel Tekin'in, revize ettiği yeni hesaplara göre CHP yüzde 37 oy alıyor ve MHP yine yok sayılıyor.

İsmail Küçükkaya'nın Gürsel Tekin ile yaptığı röportaj şöyle:


Sabah, CHP'nin örgütten sorumlu genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin'i aradım. 'Kendinize koyduğunuz seçim hedefi nedir?' diye sordum.

Yanıtı net oldu: 'Samimi olarak söylüyorum, seçmeni tanıyan bir siyasetçi olarak iddia ediyorum, bizim Haziran 2011 hedefimiz yüzde 37'dir.'

'İddialısınız' dedim, 'Bu oy size ne getirir?' diye devam ettim. 'Yüzde 37 bize iktidar getirir' dedi. 'Tek başına mı' diye araya girdim. 'Evet, tek başına iktidar. Bütün hesaplarım tamam' yanıtını verdi. Gürsel Tekin bir iddia ortaya koyuyor. Önemlidir. Son kurultayda en belirgin psikoloji 'iktidar vurgusu'ydu.

Kılıçdaroğlu'nun 'anlamlı bir oy artışı' diye işaret ettiği oran zaten yüzde 30'dur. 30'un altındaki bir rakamı Kılıçdaroğlu kabul etmez ve başarısızlık olarak görür, bu da şahsi kanaatim.