Evlendirme vaadiyle kandırdıkları gence uyuşturucu taşıttılar

Konya polisinin yaptığı uyuşturucu operasyonunda üç kişi gözaltına alındı. İddiaya göre, kurye olarak kullanılan gencin evlendirme vaadiyle kandırıldı

Konya polisinin yaptığı uyuşturucu operasyonunda üç kişi gözaltına alındı. İddiaya göre, kurye olarak kullanılan gencin evlendirme vaadiyle kandırıldığı ileri sürüldü.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin, doğu illerinden Bursa'ya toz uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı ihbarı alması üzerine, Konya çevre yolunda önlem alan narkotik dedektifleri bir otomobili durdurdu. Araçta, narkotik köpeği Irmak'ın da katılımıyla arama yapıldı. Aracın değişik bölmelerine gizlenmiş 1'er kilogramlık 8 paket bulundu. Olayla ilgili olarak araçta bulunan Burhan K. (50), Abdullah Ö. (22) ve Sabahattin A. (50) gözaltına alındı. Şüphelilerden Abdullah Ö., maddi durumunun iyi olmadığı için kurye olmayı kabul ettiğini, Burhan K. ve Sabahattin A.'nın kuryeliği kabul etmesi halinde evlendirilme vaadinde bulunulduğu öğrenildi. İfadeleri tamamlanan üç şüpheli, sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Diğer yandan, başka bir operasyonda ise polis 7 kilogram toz esrar ele geçirdi. Konya-Ereğli yolunda durdurulan bir araçta ele geçirilen esrar ile ilgili olarak Ahmet A. (29) gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.