BursaRay, çocuk hastanesinde yoğunluğu artırdı

Türkiye'nin en modern çocuk hastanelerinden olan Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi, BursaRay'ın Özlüce seferlerine başlamasıyla hasta akınına uğradı. So

Türkiye'nin en modern çocuk hastanelerinden olan Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi, BursaRay'ın Özlüce seferlerine başlamasıyla hasta akınına uğradı. Son birkaç günde hasta oranında yüzde 50'ye varan artış olduğu belirtildi.

2006 yılının Temmuz ayında açılışı yapılan hastaneye ulaşım konusunda sıkıntı yaşanıyordu. Belediyenin otobüs seferleri koymasına karşın, şehrin doğusundan ve birçok bölgesinden hastaneye gelmek isteyenler zorluklarla karşılaşıyordu. Yıllar süren ulaşım çilesi, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi'nin BursaRay Özlüce seferlerini başlatmasıyla aşıldı. Seferlerin başlamasıyla hasta yoğunluğunda inanılmaz düzeyde artış yaşandı. Ulaşım rahatlamasıyla acil ve polikliniklere başvuran hasta sayısında yüzde 50'ye varan artış yoğunluğa sebep oldu.

24 Aralık Cuma günü başlayan BursaRay seferlerinin ardından, özellikle hafta sonu ve pazartesi günleri, acil servisler ve polikliniklerde yoğunluk oluştu. Gelen her hastaya aciliyetine göre müdahale edildiğini ve poliklinik hizmeti verildiğini belirten hastane yönetimi, hasta yoğunluğunda mevsimsel hastalıkların da etkisi olduğunu hatırlattı. Hastalara, sıra beklememek için randevu alarak hastaneye gelmeleri çağrısı yapıldı.

Dörtçelik Çocuk Hastanesi, 60 poliklinik, 4 ameliyathane, 24 yoğun bakım yatağı, 22 kuvöz ve 250 yatak kapasitesi ile hizmet veriyor. 7 blok üzerine inşa edilen hastanede her doktorun kendisine ait odası bulunuyor. Hasta odalarında, lavabo, tuvalet, duş, buzdolabı, LCD ekran TV, soyunma odaları ve refakatçiler için yataklar yer alıyor. Özel hastanelerde sunulan konfor ve hizmetin aynısını hastalarına sunan hastane, kapasitesini her geçen gün artırıyor.