Bu düğünde gelin de damat da çatal dilli

Kamboçya'da her yıl "uğursuzluğu kovmak için" ilginç bir adet gerçekleştiriliyor. Kamboçyalı köylüler, her yıl köylerine uğursuzluk uğramasın diye pit

Kamboçya'da her yıl "uğursuzluğu kovmak için" ilginç bir adet gerçekleştiriliyor. Kamboçyalı köylüler, her yıl köylerine uğursuzluk uğramasın diye piton yılanlarını birbirleriyle evlendiriyor.

Kamboçya'da bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel piton düğünlerine yüzlerce kişi akın etti. Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh şehrinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan One köyünde, gelin Chamreun ve damat Krong Pich, yüzlerce insanın katıldığı bir düğünle evlendirildi. Kamboçyalı köylülere göre, piton yılanlarının evlendirilmesi, o köye şans ve başarı getireceğine inanılıyor. Aksi takdirde, bütün köye uğursuzluk gelmesinden korkuluyor.

Büyük bir çoğunluğun Budist olduğu köyde yapılan yılanların düğünde, iki Budist din adamının yılanları kutsaması ve topluca yapılan duaların ardından, müzikli eğlencelerle sonlandırılıyor. Hangi yılanların evleneceğine ise köy halkı beraber karar veriyor.