Başkan Güzelbey, Şehitkamil Meclis Üyelerine 2010'u Değerlendirdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şehitkamil Meclis Üyelerine 2010 yılında yapılan ve 2011 yılında yapılacak projeleri anlattı.

Başkan Güzelbey, Şehitkamil Meclis Üyelerine 2010'u Değerlendirdi
Düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Meclis Üyeleri ve AK Parti Şehitkamil İlçe teşkilatı katıldı. Yaptığı sunumda Şehitkamil Meclis Üyelerine projeleri değerlendiren Başkan Güzelbey, sanayi ve kültürde senkronizasyonun sağlandığı bir Gaziantep Modeli için bir çok projeyi hayata geçirdiklerini, tarihi eserlerin restorasyonu kadar sanayisinin meydana getirdiği cazibe sonucu yoğun göçe bağlı ortaya çıkan sorunların çözümü için sosyal restorasyon da gerçekleştirdiklerini söyledi.
Gaziantep'i yurt dışında tanıtmak, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda diyalogları arttırmak amacıyla Kardeş Şehir ilişkilerinin devam ettiğini belirten Güzelbey, "Kardeş Şehir ilişkileri ile şehirde yaşayan insanların yaşam standardının yükseltilmesini, ekonomik işbirlikleri ile daha fazla iş olanağı oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.
Bey Mahallesi, Ömer Ersoy Kültür Merkezi, Kale Çevresi, Gaziantep Panoraması Kahramanlık Müzesi ve Emine Göğüş Mutfak Müzesi gibi projelerden de bahseden Başkan Güzelbey, bu projelerin büyük bir kısmını AB fonlarından aldıkları hibe paralarla gerçekleştirdiklerini, Türkiye'de bu fonlardan en iyi istifade eden belediyelerin başında geldiklerini, her şeyi hükümetten beklemenin doğru olmadığını, sınırlı belediye gelirleri ile de bu çalışmaları gerçekleştirmenin mümkün olmadığını vurguladı.
Tamamlanan ve devam eden projelere de değinen Güzelbey, 2010 yılında Gatem Köprülü kavşağını hizmete açmakla Adana-Şanlıurfa istikametindeki transit trafik akışındaki son halkayı tamamladıklarını belirtti. Güzelbey, Organize Kavşağı ve Erikçe Kavşağı olmak üzere 2 adet köprülü kavşak çalışmasının 2011 yılı projeleri içerisinde yer aldığını söyledi. Güzelbey, raylı sistem çalışmalarının son aşamasında olduğunu söyleyerek bu çağdaş ulaşım sisteminin en kısa sürede hizmete gireceğini, hafif raylı sistem 2. etabının da projesinin hazırlandığını, çalışmalara en kısa zamanda başlayacaklarını dile getirerek, 2011 yılında yapılması planlanan Sokak Sağlıklaştırma, Amatem Hastanesi ve Güneş Tarlası projeleri ile ilgili bilgiler verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Gaziantep'te özellikle başlamış projelerimizin bitirilmesi için daha çok gayret etmemiz gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerle sunduğumuz hizmetin daha verimli olabilmesi, hız kazanması için ortak çalışmalarımız devam ediyor. Yerel yöneticiler olarak birlik beraberliği önemsiyoruz. Bu tür bilgilendirme toplantılarımız ve paylaşımlarımız devam edecektir" diye konuştu.