Arınç'ın Patrikhane ziyareti Rum basınında

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etmesi ve konuya ilişkin açıklamalar Rum basınında da yankı bul

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etmesi ve konuya ilişkin açıklamalar Rum basınında da yankı buldu.

Haravgi gazetesi "Bülent Arınç Fener Rum Patrikhanesinde...Azınlıkların Hakları...Büyükada Yetimhanesi Patrikhaneye Aittir" başlıklarıyla aktardığı haberinde uzun yıllardan sonra Fener Rum Patrikhanesini ziyaret eden Türk üst düzey yetkilinin önemli siyasi mesajlar verdiğini kaydetti. Gazete Arınç'ın, 'Erdoğan hükümetinin katı İslamcılarından biri olarak görüldüğü' yorumunu yaptı.

Güney Kıbrıs'ta yayın yapan diğer gazetelerin konuyla ilgili başlıkları ise şöyle:

Simerini: "Bir Katı İslamcı Fener Rum Patrikhanesinde...Azınlıkların Hakları Verilecek... Bartolomeos: Demokrasiye Doğru Adım"

Fileleftheros: "Türk Bakan Vaatlerle Patrikhanede"

Politis: "Fener'de Vaatler... Erdoğan'ın Sağ Kolu Patrikhaneyi Ziyaret Etti...Demokrasiye Açılımlar"

Alitihia: "Ruhban Okulunun Açılmasına İlişkin Umutlar...Türk Başbakan Yardımcısının Fener Rum Patrikhanesine Önemli Ziyareti...Bartolomeos, Arınç'ın Ziyaretinden Dolayı Memnuniyetini Dile Getirdi"