Afyonkarahisar'da Etin Kilosu 15 Lira

Afyonkarahisar'da bir kasap esnafı yerli üretime dikkat çekmek için başlattığı kampanya ile etin kilosunu 15 ile 17.5 lira arasında satışa sundu.

Afyonkarahisar'da Etin Kilosu 15 Lira
Afyonkarahisar'da 20 yıldır kasaplık yapan Diyar Et ve Et Ürünleri'nin sahibi İsmail Diyar, etin kilosunu 15 ile 17.5 lira arasında değişen fiyatla müşterilerine sunuyor. Kurtuluş Caddesi üzerindeki işyerinin camına 'Kıyma 15 lira, kuşbaşı 16 lira. İthal et ve et ürünleri bulunmamaktadır' yazan İsmail Diyar, satışlarını bu şekilde sürdürmeyi hedeflediğini söyledi.
Afyonkarahisarlı bazı kasap esnafının kampanyaya tepki gösterdiğini söyleyen İsmail Diyar, bu şekilde satış yapmaktan sıkıntı duymadığını ifade ederek "Halkımızın ucuz et yemesini sağlamak amacıyla bu çalışmayı devam ettirmekteyiz" dedi. Aynı zamanda bir üretici olduğunu söyleyen Diyar, üreticinin ithal et karşısında çektiği zorlukları göstermek amacıyla bu işe girdiğini belirtti. Vatandaşlardan olumlu tepki aldığını anlatan Diyar, şöyle konuştu: "Bazı meslektaşlarımız sitem ediyor. Cama astığımız yazıyı
kaldırmamızı istiyorlar. Ama biz yerli satışlarımıza uzun süre devam etmeyi düşünüyoruz."
Diyar, Afyonkarahisar'da başlattığı indirimli satışlar ile kıymanın kilosunu 15 liradan, kuşbaşının kilosunu 16 liradan, pirzola ve diğer et kısımlarını da 17.5 liradan sattığını belirtti.
Öte yandan Afyonkarahisar'da diğer kasaplarda kuşbaşının kilosu 19 liradan kıymanın kilosu da 18 liradan satılıyor.
(AKA-SK-HO-Y)