Uü Tıp Fakültesi'nde Otopark Çilesi Bitti

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gelen hasta ve yakınlarının otopark sıkıntısı sona eriyor. Hastane için yapılan yeni otoparklar ile yol ve kavşakların bir kısmı hizmete açıldı.

Uü Tıp Fakültesi'nde Otopark Çilesi Bitti
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, Bursaray'ın kampus içinden geçmesi sebebiyle otopark ve yollarda yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi. 2009 yılında hizmete açtıkları bin araçlık otoparkın Bursaray inşaatı sebebiyle kullanılamaz hale geldiğini, bunun yerine hastanenin arka tarafında Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile aynı kapasitede yeni otoparklar yaptıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Cengiz, vatandaşı mağdur etmemek için yapımı tamamlananları etap etap hizmete açmaya başladıklarını bildirdi.
Yerleşke ana girişi ile poliklinik yolunun otel arkasında bir kavşakta buluştuğunu, aynı kavşağı merkez yemekhaneye bağlayan yolların devam ettiğini anlatan Cengiz, bahar aylarında ikinci etabın da tamamlanmasıyla otel ve rektörlük önünden geçen trafiğin rahatlayacağını ifade etti.
Otoparkların yapımı sırasında hastaneye araçları ile gelenlerin yollara park etmek zorunda kaldıklarını, bundan sonra böyle bir sıkıntı yaşanmayacağını ifade eden Cengiz, "Artık hastaneye araçlarıyla gelenler, yeni açtığımız yollara ve otoparklara yönlendirilecek. Emniyet ve üniversitemizin güvenlik ekipleri bu konuda gerekli uyarı ve yönlendirmeleri yapacak" diye konuştu.
Bugünden itibaren hastane önünde ve yol boyunca park etmeye, duraklamaya izin verilmeyeceğini hatırlatan Cengiz, vatandaşların zor durumda kalmaması için otoparkları kullanmalarını istedi. Kampusa günde ortalama bin aracın girdiğini, bu durum göz önüne alındığında orta vadede otopark sıkıntısı yaşanmayacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. Mete Cengiz, yeni otoparklar yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.