Karşıyaka'da Arıtma Tesisinin İhalesi Yapıldı

Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Karşıyaka beldesinin Belediye Başknı Kadir Gedik, beldelerine kurulacak olan arıtma tesisinin ihale tarihinin belirlendiğini söyledi.

Karşıyaka'da Arıtma Tesisinin İhalesi Yapıldı
Karşıyaka Belediye bütçesi ile İller Bankası'ndan aktarılan kaynaklarla beldeye 675 bin TL tutarında artıma tesisi yapılacağını işaret eden Gedik, arıma tesis inşaatının tamamlanmasıyla, Karşıyaka ve çevresindeki tüm yerleşim yerlerinde fosseptik uygulamasına son verileceğini açıkladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Kadir Gedik, beldeye yapılması planlanan arıtma tesisi inşaatının 14 Ocak 2011 tarihinde ihale edileceğini belirterek, "Yatırım maliyeti yaklaşık olarak 675 bin lirayı bulmasını beklediğimiz arıtma tesis inşaatının yüzde 40'ı İller Bankası tarafından hibe yoluyla karşılanırken, geriye kalan yüzde 60'lık kısım ise yerel imkânlarla karşılanacak. 14 Ocak 2011 tarihinde yapılacak olan ihaleye yeterli katılımcı olması halinde, arıtma tesis inşaatının temelini 20 Ocak 2011 tarihinde atmayı planladık" dedi.
Arıtma tesisinin hizmete girmesiyle birlikte beldelerinde ve beldeye bağlı yerleşim alanlarında fosseptik uygulamasının sona ereceğini belirten Gedik, "Karşıyaka'ya 3 kilometre uzaklıktaki Tatlısu Köyü geçtiğimiz yıllarda beldemize bağlandı. Bu gelişmeyi takiben beldemizin önemli gelir kaynakları arasına turizm dalı da girdi. Bunun için yerel yönetim olarak Kapıdağ Yarımadası ve beldemiz kıyılarına yerli ve yabancı turist çekebilmek için üzerimizi düşeni yapmak istiyoruz. Bölgemizde yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı müteşebbisleri yöremize çekmeye kararlıyız" şeklinde konuştu.