İü Rektörlüğü Başörtülü Öğrencilerine Yönelik İkna Odaları İddiaları İçin Soruşturma Açtı

Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof

İü Rektörlüğü Başörtülü Öğrencilerine Yönelik İkna Odaları İddiaları İçin Soruşturma Açtı
Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay'ın fakültede okuyan başörtülü öğrenciler hakkında tutanak tutması ve odasına çağırıp başlarını açmaya zorladığı iddialarını değerlendiren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "yönetim anlayışımıza göre, ikna odaları gibi tarihe gömülmesi gereken çağdışı yaklaşımların üniversitemizde zemin bulması mümkün değildir" dedi.
Basın toplantısı düzenleyen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi'nin son yıllarda izlediği hoş görülü, dengeli ve demokratik yönetim anlayışı ile huzur ve barışın egemen olduğu bir akademik ortama kavuştuğunu belirterek, üniversitenin her kesimle samimi ve içten diyaloglar geliştirerek bir atılım süreci içinde olduğunu kaydetti.
Eczacılık Fakültesi'ndeki başörtülü öğrenciler konusunda yaşandığı iddia edilen ikna odaları konusunda konuşan Rektör Prof. Dr. Çelik, "Her kurum ve kişi ile barışık bir yönetim anlayışını benimsemiş yönetimimizin öğrencilerimizin kılık-kıyafeti ile barışık olmaması düşünülemez. Yönetim anlayışımıza göre, ikna odaları gibi tarihe gömülmesi gereken çağdışı yaklaşımların üniversitemizde zemin bulması mümkün değildir. Geçmişinde bir çok sıkıntının yaşandığı üniversitemizde yeni geçiş döneminde bazı yanlış
anlamaların ve anlaşılmaların olmasının yaşanan sürecin doğasında kaynaklandığı da göz ardı edilmemelidir. Sonuç olarak akademik özgürlük ortamı ve demokratik üniversite anlayışının egemen kılınmaya çalışıldığı üniversitemizde hiçbir öğrencimizin kılık ve kıyafetinden dolayı öğrenim hakkından yoksun bırakılmaları ve farklı bir uygulamaya maruz kalmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Basında yer alan haber ile ilgi tarafımdan inceleme başlatılmış olup, sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır" diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Çelik şunları söyledi, "Üniversitemiz ile ilgili görülen eksikliklerin yada yanlışların medya ve diğer kuruluşlarla paylaşılmasından önce yönetimimiz ile paylaşılmasının samimiyetin bir göstergesi olarak algılanacağından ve gerekli olanın yapılacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır."
Bu arada, geçtiğimiz Film Festivali'nde düşerek vücudunda kırılma olan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göknur Aktay'ın çocuğunun yurt dışında eğitim görmesi nedeniyle şuanda izinli olduğu öğrenildi.