Antakya Belediyesi Meclis Toplantısı

Antakya Belediye Meclisi 2011 yılının ilk toplantısını Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş'ın başkanlığında gerçekleştirdi.

Antakya Belediyesi Meclis Toplantısı
Belediye Meclisi; Antakya içerisindeki Özel Halk Otobüsleri'nin yıllık ruhsat ve otopark ücretlerinin arttırılması ile otogar çıkış ücretlerinin arttırılması konusunu görüştü. Yıllık 1100TL olan Otopark ücreti ile ruhsat ücretlerinin ne kadar arttırılacağının kararlaştırılması için Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Belediye Meclisi ayrıca, belediyenin yapacağı muhtelif yatırımlara finansman sağlamak için 12 milyon 950 bin TL'lik bir borçlanmaya onay verdi.
Ayrıca kararı belediyeye bağlı olmayan otopark ücretlerinin 1TL'den 1,5TL'ye çıkartılması da gündeme alındı. Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, otoparkın özel bir şirkete verildiğini bu yüzden fiyatın şirket tarafından belirlendiğini, ancak 6 ay önce yapılması gereken zammı durdurduklarını ve gerekirse yeniden durduracaklarını söyledi.
5393 sayılı yasanın 25. maddesi gereğince yapılması gereken Denetim Komisyonu'na oy birliği ile Hasan Hocamoğlu, Süleyman Üstün ve Bülent Artun seçildi. Meclis gündeminin diğer maddeleri de görüşülerek ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi ve bir sonraki meclis toplantısının 7 Ocak 2011 Cuma Gününü saat 15.00'da yapılmasına karar verildi.