Ak Partililerden İnönü Üniversitesi'nde Başörtüsü İkna Odaları Açıklaması

Malatya İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde başörtüsü problemi yaşandığı iddialarına ilişkin olarak AK Parti Malatya milletvekili İhsan Koca ile İl Başkanı Mustafa Şahin tepki gösterdi.

Ak Partililerden İnönü Üniversitesi'nde Başörtüsü İkna Odaları Açıklaması
AK Parti Malatya il binasında düzenlenen Halk Günü'nde basın mensuplarının, İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde başörtüsü problemi yaşandığı ve ikna odalarında örencilerin başörtüsünü çıkarmaları için baskı yapıldığı iddialarına ilişkin olarak sorularını cevaplandıran AK Parti Malatya milletvekili İhsan Koca, "Maalesef diyorum. Artık deyim yerindeyse, toplumsal uzlaşmanın sağlandığı bir konuda, kötü örneklerden birinin Malatya'da yaşandığını üzülerek öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. Yüksek
Öğretim Kurulu'nun aldığı kararları hiçbir üniversitede yerleşkesinde, kampüste başörtüsü nün sorun olmaması gerekmektedir. Bireysel ve ilkel düşüncelerle yapılan uygulamalara karşıyız" dedi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin ise, "Bir takım insan hakları ihlalelerinin olduğu dönemler geride kaldığı AK Parti iktidarındayız. Özgür bir ülkedeyiz. Kimse kalkıp da kendi yorumunu ve yapılarını ikna odalarına dönüştürmeleri, cunta döneminde yapılan çalışmalarını devam ettirme gibi bir hakları olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.