Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün:

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Adapazarı Şeker Fabrikası'nı kapatıp, yok etmek isteyen parti mensuplarının Şeker fabrikası hakkında söz söylemeye hakları olmadığını söyledi.

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün:
Üstün, yaptığı açıklamada, "MHP iktidarı döneminde Türkiye ve Sakarya büyük zararlar gördü. Türkiye ve Sakarya'ya verdiği zararı 8 yılda ortadan kaldırmayı bırakın 18 yılda ortadan kaldırılamaz. AK Parti 8 yıldır iktidarda ve onların verdikleri zararı hala ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Adapazarı Şeker Fabrikası'nı kapatıp yok eden parti mensupların Şeker Fabrikası için söz söylemeye hakkı yok. Biz Şeker Fabrikası'nın sorunu yok demedik. Şeker Fabrikası'nın sorunları olabilir. Diğer tüm fabrikalar gibi
olabilir. Sakarya'nın pancar kota sorunu yok. Sakarya çiftçisi pancar ekmediği için kotayı dolduramıyor. Bunu anlatmaya çalıştık" dedi. 2001 yılında MHP iktidarı döneminde çıkartılan yasayla Adapazarı Şeker Fabrikasına çevre illerden pancar getirilemediğini ifade eden Üstün, "2001 yılında çıkartılan yasayla çevre illerden pancar getirilmesi yasaklandı. 2001 yılında çıkartılan yasayla Türkiye içinde gümrük duvarları oluşturulmuş. Sakarya çiftçisin de pancar yerine farklı ürünlere yönelince kota
doldurulamıyor. Torba yasa teklifi ile bunu değiştirmeye çalışıyoruz. 2001 yılında çıkartılan yasayla Türkiye içinde oluşturulan Gümrük duvarlarını değiştirmeye çalışıyoruz. MHP iktidarının Türkiye'ye ve Sakarya'ya verdiği zararı 18 yılda ortadan kaldırmak mümkün değil. MHP iktidarı döneminde kapatılan Şeker Fabrikası AK Parti yetişti de kapatılmaktan kurtuldu. Sakarya ekonomisine kazandırıldı. Adapazarı Şeker Fabrikasının sorunu var. Her zaman olacak. Biz Sakarya çiftçisinin kota sorunu var diyoruz.
Çiftçimiz kotayı dolduramıyor. Şeker fabrikasını kapatmaya çalışanların pişkin pişkin bu konuda konuşmasına hayret ediyorum. 2003 yılında milletimiz bunlara iyi bir ders verdi. Ancak aldıkları dersi anlamamışlar demek. Milletimiz 2011 yılında yine ders verecek" diye konuştu.